Anderlecht ruikt geld na transfer Fellaini

Anderlecht ruikt geld na transfer Fellaini

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De verhuis van Standard-speler Marouane Fellaini voor zowat twintig miljoen euro naar Everton heeft de ogen van RSC Anderlecht geopend. Het wil nu een groot bedrag zetten op het hoofd van Jan Polak.

Standard Luik deed een gouden zaak met de verkoop van Marouane Fellaini en dat steekt toch wat in Brussel waar ze traditioneel de vorige jaren het meeste geld verzamelden. Herman Van Holsbeeck, de manager van Anderlecht, liet in Sport/Voetbalmagazine weten dat er afspraken gemaakt zijn met de manager van Jan Polak.

Bij Anderlecht hebben ze nu een bedrag van vijftien miljoen euro op het hoofd van de Tsjechische middenvelder geplakt. De vraag is in welke mate Polak, ondertussen 27 jaar, te vergelijken is met Fellaini. De Standard-middenvelder staat geboekstaafd bij de Europese topteams als een van de grootste talenten met nog veel progressiemarge in Europa terwijl Polak vorig jaar, op dat moment 26, voor een drietal miljoen euro naar Anderlecht verhuisde en veel minder progressiemarge heeft. Bovendien speelt hij nu voor een team dat niet meer Europees speelt en steeds minder naar waarde wordt geschat in Europa, net als de Belgische competitie op zich, wat de transferprijs ook drukt. In internationale wedstrijden brak Polak overigens enkel wat potten in de nationale ploeg, nooit in clubverband.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties