Cercle kansloos onderuit bij NAC

Nico Wieme
| 9 reacties

Cercle Brugge heeft donderdagnamiddag een oefenduel tegen NAC Breda met 3-0 verloren.

Cerclecoach Glen De Boeck posteerde Patrick Lane in doel. Anthony Portier en Arnar Vidarsson werden op een voor hen ongewone backpositie uitgespeeld. Igor Gjuzelov en Denis Viane stonden centraal achterin. Bram Vandenbussche kreeg zijn kans als verdedigende middenvelder, Honour Gombami en Odibiah Tarumbwa speelden op de flank. Stijn De Smet begon achter de spitsen Kristof Snelders en José Fernandez.

Door al die herschikkingen was het voor Cercle lange tijd zoeken en tasten. Groen-zwart moest een groot deel van de match de dominantie van NAC ondergaan. Na een mooie combinatie met Lurling bracht Idabdelhay zijn ploeg iets voor het halfuur op voorsprong.

Na de pauze wisselde De Boeck heel wat spelers, maar beter voetballen ging Cercle niet. Op de 71ste minuut verdubbelde Lurling de stand na een prachtige soloactie. Tien minuten later miste diezelfde speler een penalty na een overtreding in de zestien op Kwakman. Vijf minuten voor affluiten tikte Kramer de 3-0-eindstand binnen.