Landsheere: 'WK-kwalificatie voor gezonde bond'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Landsheere: 'WK-kwalificatie voor gezonde bond'

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond zit krap bij kas. Penningmeester Germain Landsheere trekt aan de alarmbel. Hij zegt dat een niet-kwalificatie voor het volgende WK een financiële uppercut zou betekenen voor de Belgische voetbalbond.

"Het grote probleem was de voorbije EK-kwalificatiereeks. Enkel de thuiswedstrijd tegen Portugal was een voltreffer. Voor het overige stonden er vooral lange en dure reizen naar landen als Kazachstan, Armenië en Azerbeidzjan op het programma. Maar als we ons nu zouden plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika, kunnen we opnieuw beginnen met het aanleggen van een spaarpot. Kwalificatie is dus noodzakelijk om de Belgische bond gezond te houden", legt Germain Landsheere uit in de krant Het Laatste Nieuws.

"Niet-kwalificatie zou een zware financiële uppercut zijn. Dan lopen we zo'n tien à twaalf miljoen euro mis. Ik wil wel benadrukken dat dit geen brutobedrag is. Er gaat nog wel wat af door zware uitgaven. Maar met de winst zouden we de volgende jaren sowieso goed zitten", besluit een bezorgde Landsheere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties