Mogelijk weer geen beslissing in stadiondossier

Nico Wieme
| 31 reacties
Mogelijk weer geen beslissing in stadiondossier
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wij meldden u al dat de Clubfans een bezoek brachten aan Kris Peeters. Nu is bekend geraakt dat het milieu-effectenrapport (MER) van het nieuwe stadion niet wordt goedgekeurd. De kans is dat ook groot dat de regering vrijdag nog geen besluit neemt.

MER niet goedgekeurd
Houdt de Vlaamse regering Club Brugge verder aan het lijntje? Als we Sporza mogen geloven wel. De nationale sportzender meldt op haar website dat het MER voor het nieuwe stadion niet wordt goedgekeurd. Het plan zou moeten aangepast worden, met als gevolg dat de beslissing nog maar eens wordt uitgesteld.
 
Bij Club Brugge geloven ze niet echt in dat doemscenario. “Wij gaan er nog altijd vanuit dat vrijdag wordt beslist”, zegt Clubs manager Filips Dhondt. “Het is het eerste dat ik hiervan hoor. We zijn nu al drie jaar met dit dossier bezig en volgens ons is het klaar.”

CD&V stelt extra eisen
Blauw-zwart krijgt niet alleen tegenkanting van de Vlaamse regering, ook de lokale politiek stelt zich onbuigzaam op. VLD en SP.A zijn grote voorstander van het project, maar de CD&V stelt nu extra voorwaarden. Zo zou ook Cercle in het nieuwe stadion moeten spelen en moet de commerciële ruimte beperkt worden tot 10.000 vierkante meter.
 
Dhont is daarin duidelijk: “10.000 vierkante meter is amper een vierde van de oppervlakte die nodig is om dit project te financieren. En als Cercle erbij komt, beperkt dat de commerciële exploitatie. Als dit allemaal klopt, is het alsof je een huis mag bouwen, maar dat je geen lening kunt afsluiten en dat je buurman bij je komt inwonen”, aldus Clubs bedrijfsleider.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties