Palermo stuurt meteen zijn trainer de laan uit

Palermo stuurt meteen zijn trainer de laan uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond kondigde voorzitter Maurizio Zamparini nog aan dat de positie van hoofdcoach Stefano Colantuono na de wedstrijd tegen AS Roma zal geëvalueerd worden. Donderdag komt Palermo met het nieuws naar buiten dat de oefenmeester op straat is gezet.

Palermo kende geen al te beste start van het nieuwe seizoen. Het werd in de Coppa uitgeschakeld door een derdeklasser en verloor zijn openingswedstrijd tegen Udinese met 3-1. Voorzitter Zamparini verweet zijn trainer tactische blunders en kondigde een evaluatie aan na de wedstrijd tegen AS Roma over een goede week. Het heeft echter niet zo lang geduurd, want donderdagvoormiddag kwam Palermo met het nieuws naar buiten dat Colantuono de laan is uitgestuurd.
 
Colantuono arriveerde vorige zomer bij Palermo na een paar succesvolle seizoenen bij Atalanta Bergamo. Eind november werd de 45-jarige coach echter al ontslagen en opgevolgd door Francesco Guidolin die voor de vierde keer de Siciliaanse ploeg mocht leiden. Eind maart van dit jaar werd ook Guidolin aan de kant geschoven en mocht Colantuono terugkomen.
 
Colantuono zal bij Palermo vervangen worden door Davide Ballardini. Deze 44-jarige coach kwam begin 2008 aan het hoofd van Cagliari en hield de ploeg in de Serie A. Een contractverlenging zat er echter niet in waardoor hij clubloos werd. Eerder was Ballardini ook al eens een paar maanden actief bij Pescara, Cagliari en een volledig seizoen bij Sambenedettese.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties