Aalst haalt eerste zege binnen

Rombaux Gunther
| 7 reacties

Eendracht Aalst slaagde er vandaag in om zijn eerste punten van het nieuwe seizoen binnen te halen, in een regenachtig Pierre Cornelisstadion werd er met 2-1 cijfers gewonnen van URS Centre.

Eendracht Aalst begon met enkele wijzigingen aan zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, afgelopen zaterdag nam Marc Dillen het trainersroer over van Luc Limpens. Deze nam meteen zijn plaats in op de Aalsterse bank en bracht met Benjamin Kabongo de nieuwe aanvaller van de club aan de aftrap.

In deze wedstrijd met een afwachtende openingsfase werd het wachten tot het kwartier voor de eerste dreiging van de wedstrijd. Deze eerste mogelijkheid bood zich aan voor de Ajuinen, op hoekschop van Kevin Franck kopte Seminck net over doel. Op het halfuur stak Aalst een tweede keer de neus aan het venster, na een slecht ontzette hoekschop door de bezoekers kwam Lionel Lord net te kort om de bal in doel te deviëren. Tien minuten voor de rust kende de thuisclub wel succes, opnieuw lag slecht ontzetten van Centre aan de basis van de doelpoging waardoor Lord op doel besloot. De Nederlander zijn uithaal werd afgeblokt maar zag de bal alsnog in doel verdwijnen. De bezoekers reageerden meteen via een harde uithaal van Londo, doelman De Veirman moest alles uit de kast halen om de poging onschadelijk te maken.

Centre voerde twee wijzigingen door aan de rust en begon gretig aan de tweede helft, wat hen meteen enkele kansen opleverden. Bij een eerste poging van Londo bracht doelman De Veirman nog redding maar even later moest de doelman zich op een schot van Delaby alsnog gewonnen geven. De wedstrijd bleek op een gelijkspel af te stevenen maar twintig minuten voor tijd kwam Aalst opnieuw opzetten. Doelman Cousin moest zich strekken om een uithaal van Kevin Franck uit de benedenhoek te halen. Even later zette Kabongo zich stevig door en schoot op doel, het schot was echter te zwak om doelman Cousin te verschalken. In de slotseconden ging Centre alsnog onderuit, na handspel in de zestien ging de bal op de stip waarna Kevin Franck het geschenk in dank aannam en zijn club de overwinning schonk.