Philippe Crols
| 10 reacties

Speeldag vier in de Bundesliga had voor ons een aantal toppers in petto. Zo ging Schalke op bezoek bij Dortmund en kreeg HSV Leverkusen over de vloer. Wat alle teams er op zaterdag vanaf brachten, leest u in dit overzicht.

Schalke laat derbywinst glippen
Schalke 04 won zaterdag bijna de derby in en tegen Dortmund. De bezoekers liepen tot 0-3 uit via een strafschop van Farfan en doelpunten van Rafinha en Westermann. Subotic en Frei zorgden weer voor spanning. Een kwartier voor tijd stond het 2-3 en toen werd Schalke gereduceerd tot negen mensen. Ernst, en enkele minuten later Pander, moesten met rood van het veld. De bezoekers overleefden bijna met negen spelers, maar in de laatste minuut kreeg de thuisploeg nog een strafschop. Frei zette die om en zorgde voor de 3-3.

Toppers winnen wedstrijden
Die andere topper van de speeldag, HSV - Leverkusen, leverde ook veel animo op. Na twintig minuten stond Leverkusen 0-2 voor. Helmes en Barnetta hadden gescoord. HSV kwam in zijn vorige drie matchen ook al twee maal twee doelpunten achter, maar maakte dat telkens goed. Dat gebeurde ook nu weer. Geurrero zorgde voor de pauze weer voor hoop en toen Friedrich voor het rustsignaal bij de bezoekers werd uitgesloten, zag het er helemaal goed uit voor HSV. Net na de pauze maakte Olic gelijk. Op de winning goal van Petric was het wachten tot minuut 70.

Bayern heeft zijn eerste uitoverwinning van het seizoen beet. Het won met 0-3 op het veld van FC Köln. Luca Toni scoorde eindelijk nog eens. In het eerste kwartier van de tweede helft kon hij twee maal raak treffen. In de blessuretijd scoorde uitgerekend Lukas Podolski de 0-3.

Werder Bremen heeft dan weer zijn eerste seizoenszege geboekt. Cottbus hield stand tot een kwartier voor tijd. Toen gingen de bezoekers ten onder. Diego, Sanogo en Frings zorgden nog voor zware 3-0-cijfers.

Hertha en Wolfsburg in evenwicht
HBSC kreeg zaterdagmiddag Wolfsburg over de vloer. Al na een minuut stonden de bezoekers op voorsprong na een goal van Costa. Na de pauze zette de thuisploeg de situatie recht. Kacar maakte op het uur gelijk. Cicero leek zijn team vijf minuten voor tijd de zege te zullen schenken. Riether scoorde in blessuretijd echter nog de gelijkmaker. Pantelic miste bij een 1-1 stand ook nog een strafschop.

Hoffenheim houdt Stuttgart in bedwang
Nieuwkomer Hoffenheim heeft op speeldag vier zijn eerste wedstrijd afgesloten zonder een goal te maken. De bezoekers uit Stuttgart konden echter ook niet scoren en dus bleef alles zoals het begon: 0-0.