Pakken Barça en Real eerste punten?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Pakken Barça en Real eerste punten?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat pas de tweede speeldag op het programma in Spanje. Verrassend genoeg moeten Real Madrid en Barcelona daarin op zoek naar hun eerste punten. Van de topclubs namen enkel Valencia en Atlético een vlotte start.

Vanavond zijn er al drie wedstrijden in de Liga BBVA. In Valladolid staat de thuisploeg oog in oog met Atlético dat eindelijk de grote doorbraak lijkt te gaan forceren. Coach Aguirre moet het wel stellen zonder zijn sterren Forlán en Kun Agüero. De referentie in de voorlijn bij de rojiblancos zal dan nieuwe aanwinst Sinama-Pongolle zijn. Het Madrileense sterrenelftal speelt aan de ene kant uiteraard met de komende Champions League-wedstrijd in het achterhoofd, maar aan de andere kant willen ze ook leider blijven van de Spaanse competitie. De thuisploeg hoopt de voorbije campagne te kunnen herhalen met hoge pressing en snelle counters. Vooraan met Escudero de naar Villarreal getransfereerde Llorente doen vergeten. De ex-AZ-speler Medunjanin begint hoogstwaarschijnlijk op de bank.
 
De tweede wedstrijd van vanavond acht uur is in Camp Nou. Thuisploeg Barcelona ontvangt er de revelatie van vorig seizoen Racing. Het nieuwe Barça van Pep Guardiola zal de opdoffer van de eerste speeldag tegen nieuwkomer Numancia proberen door te spoelen tegen de Cantabrische bezoekers. Barça trainde de afgelopen dagen met een select groepje, want maar liefst zestien spelers hadden interlandverplichtingen. Sowieso zullen de blaugrana moeten winnen van Racing om de woede van de supporters nog niet meer over zich te krijgen. In de Copa de Catalunya verloor Barcelona van Sant Andreu zonder één enkele basisspeler in het elftal, zelfs Guardiola zat niet op de bank. Vanavond moet er dus absoluut gewonnen worden in eigen stadion.
 
De laatste wedstrijd van vanavond is in het Sánchez Pizjuán-stadion van Sevilla dat er promovendus Sporting ontvangt. Bij de thuisploeg is Capel de grote man die afgelopen week debuteerde bij la Roja, de Spaanse nationale ploeg. De mannen van coach Jiménez strijden dit seizoen opnieuw volop voor alle prijzen en rekenen hiervoor volledig op hun gouden spitsenduo Kanouté – Luis Fabiano. De bezoekers uit Gijón beginnen aan een zware reeks, na Sevilla volgen Barça, Real en Villarreal, maar coach Preciado gelooft honderd procent in zijn manschappen.
 
Morgen speelt Real Madrid zonder Sergio Ramos en Cannavaro tegen Numancia dat op de openingsspeeldag verrassend won van Barcelona. Valencia maakt de verplaatsing naar Almería zonder doelman Hildebrand die in ongenade is gevallen bij coach Emery. De overige wedstrijden zijn Málaga-Athletic, Recreativo-Espanyol, Getafe-Betis, Villarreal-Deportivo en Mallorca-Osasuna.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties