Strijd om Champions League - rechten barst weer open

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
Strijd om Champions League - rechten barst weer open

De strijd om de televisierechten van de Champions League barst weer open. Dit seizoen loopt het contract tussen de UEFA en de Vlaamse Media Maatschappij, eigenaar van 2BE, immers af.

Na drie seizoenen komt zo een (voorlopig?) einde aan de overeenkomst tussen de UEFA en de VMMa. Binnenkort zal de UEFA een procedure starten waardoor ook andere zenders weer kunnen meebieden.

Wat de rechten voor het open net betreft (de eerste keus - wedstrijden) gaat de strijd tussen VMMa, VRT en SBS, al is het nog niet duidelijk of die drie mediagroepen ook allemaal een bod zullen doen. VRT hangt immers vast aan de Belgische competitie en beker, plus daarbovenop de Rode Duivels. SBS investeerde dan weer zwaar in het EK voetbal, terwijl de VMMa niet echt happig is om opnieuw zoveel geld op tafel te leggen. De waarde van de rechten is immers fiks gedaald door de afwezigheid van Belgische clubs op het hoogste niveau. Het zouden dan ook eens erg zware onderhandelingen kunnen worden, met voor de UEFA een ontgoochelend resultaat als gevolg.

Bovendien zal de UEFA voor het eerst ook de televisierechten voor de UEFA-beker in één pakket verkopen. Omwille van de lagere prijs én de grotere kans op aanwezigheid van Belgische clubs zouden die rechten wel eens interessanter kunnen zijn voor de televisiezenders.

Met de verkoop van de televisierechten voor de Champions League zou ook wel eens een nieuwe tweestrijd tussen Belgacom en Telenet kunnen losbarsten. Telenet had de afgelopen drie jaar de rechten voor de wedstrijden van de tweede keuze in handen. Dat wil zeggen dat Telenet via het betaalkanaal Prime wedstrijden mocht uitzenden die 2BE links liet liggen. Mogelijk zal ook Belgacom daar dit jaar interesse in tonen, al heeft die telecomreus wel net een zwaar contract (46 miljoen euro) getekend met de Profliga.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties