Midweekspeeldag in Primera División

Dave Sentobin
| 0 reacties
Midweekspeeldag in Primera División

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week staat er een midweekspeeldag op het programma in de Primera División. Buiten Valencia komen alle toppers vandaag al in actie.

In Camp Nou ontvangt FC Barcelona vanavond Real Betis. De blaugrana kregen veel lof na de overwinning in El Molinón (1-6). Hun spelwijze was echter niet veranderd, ze waren zondagavond gewoon veel efficiënter. Het thuispubliek wil uiteraard ook goals zien en coach Guardiola kan vooraan opnieuw rekenen op Henry, die hoogstwaarschijnlijk op de bank blijft na een glansprestatie van Iniesta op zijn linkerflank. De mannen van trainer Chaparro spelen ook goed, maar haalden voorlopig slechts twee gelijke spelen. In de drie wedstrijden konden de verdiblancos nog niet scoren, de afwezigheid van Edú en Xisco heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken. In de laatste twee seizoenen kon Barça slechts eenmaal winnen van het team uit de Andalusische hoofdstad.
 
Getafe ontvangt in het eigen Coliseum-stadion de ploeg van het moment, Atlético Madrid. Deze Madrileense derby konden de mannen van Víctor Muñoz nog nooit thuis winnen. Bij de thuisploeg zal derde keeper Jacobo de netten moeten schoon houden, omdat zowel Ustari als Abbondanzieri gekwetst zijn. Getafe is dit seizoen voorlopig nog altijd ongeslagen. Met het oog op het drukke schema zal oefenmeester Aguirre ongetwijfeld wijzigingen doorvoeren bij de bezoekers. Man in vorm bij de colchoneros is Kun Agüero met vijf doelpunten. Ploegmakker Sinama-Pongolle moet niet onderdoen met drie treffers, wetende dat hij pas derde spits is na de geblesseerde Forlán. Atleti heeft zes punten, één puntje meer dan de thuisploeg.
 
FC Sevilla speelt vanavond zonder De Mul, maar wel met Dragutinovic, Koné en Romaric in de kern tegen co-leider Espanyol. Coach Jiménez kreeg bakken kritiek omdat hij sterkhouders als Capel, Navas en Maresca niet in de basis liet starten in de derby van Sevilla – de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor de supporters. De eigenzinnige coach heeft dus wat recht te zetten tegen de Catalaanse formatie die afgelopen weekend dus voor het eerst dit seizoen punten liet liggen. De pericos beginnen vanavond aan een hoogst interessante opeenvolging van wedstrijden. Na Sevilla volgen Barcelona, Real Madrid en Villarreal.
 
Staartploeg Sporting heeft de moeilijke opdracht om zijn eerste punten te pakken op verplaatsing bij Real Madrid. De Asturianen speelden tot hiertoe een zwakke start en lieten achteraan zelfs veel steken vallen. Willen de mannen van Preciado stunten in Bernabéu, zullen ze een uiterst geconcentreerde match moeten spelen. Bij de Koninklijke krijgt international De La Red – terug na een succesvolle uitleenbeurt bij Getafe – veel sneller dan verwacht een hoofdrol op het middenveld na het uitvallen van Sneijder, Gago en nu dus ook Guti.
 
De twee smaakmakers van vorig seizoen Villarreal en Racing staan morgen tegenover elkaar. De ploeg uit Castellón staat mee op kop van de Spaanse competitie, de bezoekers uit Cantabrië hebben een slechte start genomen met een twee op negen. De twee andere co-leiders Valencia en Almería spelen morgen, respectievelijk tegen Málaga en tegen Valladolid. De enige woensdagwedstrijd nog is Osasuna tegen Deportivo. Donderdag spelen nog Recreativo en Athletic tegen elkaar en in Palma staan Mallorca en Numancia oog in oog met elkaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties