Philippe Crols

In de derde provinciale werd afgelopen weekend speeldag vier afgehaspeld. Ook viel er opnieuw een trainersontslag te noteren.

Derde Provinciale:

Doelpuntenkermis:
In Mol - Oevel werd er vlot gescoord (5-3). Hermans scoorde al snel voor de thuisploeg, Rens maakte na tien minuten gelijk. Van Springel bracht halverwege de eerste helft de bezoekers op voorsprong. Hermans zorgde met zijn tweede van de middag voor een gelijke stand bij rust. Na de pauze maakten Peeters en Foets er 4-2 van. Van Herck bracht de spanning nog wat terug, maar Peeters nam alle twijfel weg.

Drie doelpunten of meer ...
Veel ruime zeges en dus ook veel doelpunten in derde provinciale. De Leeuw van Wintam scoorde drie maal. Hij loodste zijn team mede naar een 1-4-zege in Schelle. In de derde provinciale A zorgde Aertbeliën met drie goals voor een ruime 5-1-zege van Zoersel tegen Horendonk.

Nieuws 3A:
Maria Ter Heide:
-Maria Ter Heide verloor afgelopen weekend voor het eerst. Dat gebeurde met 5-1 in Meer. De ervaren Verdickt scoorde wel opnieuw.

Halle:
-Halle kon nog geen enkel punt pakken. Ook afgelopen weekend werd er verloren met 1-3 tegen Loenhout.

Kalmthout:
-Door het 2-2-gelijkspel tegen Minderhout pakte Kalmthout zijn eerste punt van het seizoen. Het boog een 0-2-achterstand nog om.

Meer:
-Meer haalde zwaar uit tegen leider Maria Ter Heide: 5-1.

Oelegem:
-Oelegem verloor met 1-2 van Schilde en is zijn maximum kwijt.

Acherbroek:
-Ook Achterbroek is zijn maximum kwijt. Het verloor op bezoek bij Pulderbos met 2-1.

Loenhout:
-Loenhout blijft stijgen. Het pakte tegen Halle zijn derde zege op rij.

Minderhout:
-De club is op zoek naar een jeugdcoördinator. Voor meer info verwijzen we u door naar de clubwebsite.

Derde B:
FC Merksem:

-Na een vlotte zege tegen Branst (5-0) staat de promovendus mee aan de leiding.

Hemiksem:
-Hemiksem won de topper tegen Maccabi met het kleinste verschil en is met negen punten gedeeld leider.

Rochus Deurne:
-Rochus won voor de tweede opeenvolgende week niet. Het werd in de eerste helft te Ekeren gedomineerd, maar kon in de tweede periode toch het evenwicht herstellen.

Lippelo:
-Lippelo is het enige team dat nog geen punten heeft. Ook op speeldag vier verloor het, met 1-3 tegen Sparta Linkeroever.

-Koen Keyenbergh zat tegen Sparta niet meer op de bank als trainer. Het bestuur zette de samenwerking stop. Toon Spiessens, de coach van de B-ploeg, neemt voorlopig de taak van hoofdcoach op zich.

-Bjorn Moons, die tegen Maccabi rood kreeg na natrappen, heeft een minnelijke schikking van vier speeldagen gekregen. Of hij in beroep gaat, is nog niet geweten.

Wintam:
-Wintam haalde uit op het veld van Schelle met 1-4. Het staat nu ook gedeeld op de eerste plaats.

FC Ekeren:
-FC Ekeren speelde tegen Rochus Deurne zijn beste helft van het seizoen. Uiteindelijk kon Rochus nog wel het evenwicht herstellen en een 2-2 uit de brand slepen.

Maccabi:
-Maccabi is leider af na de nederlaag in Hemiksem.

Zwijndrecht:
-Zwijndrecht blijft goed bovenaan meedoen. Dankzij twee goals van De Smet (waarvan een in de laatste minuut) won het van Oppuurs.