'Preud'homme is geen tovenaar'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Preud'homme is geen tovenaar'

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent zou het de toppers knap lastig moeten maken, maar dreigt met een 7 op 15 de competitiestart weer volledig te missen. Manager Michel Louwagie vraagt nog wat tijd voor de Buffalo’s.

“Geef Michel Preud’homme nog wat tijd”, zegt Louwagie in HNB. “Hoe hij zich vastbijt in zijn taak, dat zal vroeg of laat resultaat opleveren. Maar Preud’homme is geen tovenaar. Hij kan niet in één klap met dezelfde spelersgroep van plaats zes naar plaats één oprukken. Wij hebben ook niet geroepen dat we zouden meedoen voor de titel. Dat hebben anderen gedaan.”
 
Louwagie pleit ook voor verzachtende omstandigheden. “Op Belgacom noteerde ik zeventien doelpogingen voor ons tegenover vijf voor Mechelen. Het waren vooral onze technisch vaardige spelers die onder hun niveau bleven. Op de koop toe kon Preud’homme door het vroege uitvallen van Ljubijankic en Duarte niet meer wisselen.”
 
Smoje
 
Gent lijkt in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen en slikt veel doelpunten. “Zolang Smoje en Suler konden samenspelen, liep het perfect”, verdedigt Louwagie. “Dat hebben de wedstrijden tegen PSG en Galatasaray bewezen. Pas na het uitvallen van Smoje is het beginnen mislopen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties