Wie profiteert van uitgestelde match?

Nico Wieme
| 5 reacties
Wie profiteert van uitgestelde match?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond nemen KV Mechelen en Club Brugge het tegen elkaar op in het Veoliastadion. Deze wedstrijd stond aanvankelijk op 15 augustus geprogrammeerd als seizoensopener, maar blauw-zwart vroeg uitstel omdat het twee beloften moest afstaan voor China.

Meer dan een maand na datum trekt Club Brugge dan toch naar KV Mechelen. De Kalendercommissie van de Belgische Voetbalbond plande deze wedstrijd als opener van het seizoen 2008-2009.
 
Uitstel
Omdat Club Brugge met Laurent Ciman en Jeroen Simaeys twee beloften voor de Olympische ploeg leverde, maakten de West-Vlamingen gebruik van hun recht om de wedstrijd te laten uitstellen. Een beslissing die bij Mechelen niet in goede aarde viel. Malinwa kon weinig begrip opbrengen voor die beslissing.
 
Eerste zege
De Mechelaars zullen dan ook gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. De wedstrijd tegen Club lijkt net op tijd te komen. KV boekte vorige zaterdag zijn eerste seizoenszege, en wat voor één. De Maneblussers gingen op het veld van AA Gent met de drie punten aan de haal. De ploeg totaliseert nu vier punten en prijkt daarmee op de vijftiende stek.
 
Sleutelen
KV-trainer Peter Maes heeft wel wat kopzorgen voor de kraker tegen Club Brugge. Julien Gorius is niet beschikbaar met een blessure aan de enkel. De fans zullen evenmin Wouter Vrancken op het veld zien. De ex-speler van Racing Genk is niet speelgerechtigd omdat de partij tegen Club Brugge van de eerste speeldag dateert. Vrancken stond toen nog niet op de loonlijst van Malinwa. Jeroen Mellemans is wel opgenomen in de selectie, net als Kristof Imschoot (foto links) die afgelopen zaterdag bij zijn pasgeboren zoon vertoefde. Aloys Nong en Kevin Geudens zijn nog even out.
 
De KVM-selectie: Asare Nana, Biebauw Wouter, Biset Maxime, Chen Xavier, Dunkovic Antun, Grondin David, Iddi Abdul-Yakuni, Imschoot Kristof, Ivens Jonas, Mellemans Jeroen, Kielo Lezi Jean-Paul, Mbemba Pierre, Mununga Joachim, Ngadrira Raoul, Persoons Koen, Renard Olivier, Rossini Giuseppe, Van Goethem Kenneth, Van Hoevelen Kenny en Vleminckx Bjorn.
 
Vertrouwen
Bij Club Brugge niets dan blije gezichten na de gewonnen topper op het veld van Racing Genk. De West-Vlamingen puurden zeven punten uit hun eerste drie matchen en rukken stilaan op naar de top van het klassement. De troepen van coach Jacky Mathijssen lijken naar hun beste niveau toe te groeien. Tegen FCV Dender sputterde de machine nog wat, maar in het UEFA-bekerduel bij YB Bern verdiende blauw-zwart meer dan een 2-2-gelijkspel. Zondagavond won Club verdiend met 0-1 bij Genk.
 
Evenwicht
Club moet het Achter De Kazerne stellen zonder topschutter Joseph Akpala. Na zijn uitsluiting in Genk moet hij vanavond geschorst in de tribunes toekijken. Ronald Vargas behoort na zijn griepaanval opnieuw tot de selectie. Vraag is echter of Mathijssen zal sleutelen aan het team dat zondag Genk versloeg. Met Karel Geraerts, Philippe Clement en een zwervende Ivan Leko vond de Maaslander eindelijk het evenwicht op zijn middenveld.
 
Sonck
Verder is het uitkijken wie de plaats van Akpala inneemt naast man-in-vorm Wesley Sonck. Daniel Chavez is de belangrijkste kanshebber, maar ook Dusan Djokic behoort tot de mogelijkheden. Sonck speelde in de Cristal Arena een beresterke match, maar vond een nog sterkere Logan Bailly op zijn weg. Benieuwd of de Ninovieter nu wel de weg naar doel vindt.
 
De Club-selectie: Stijnen, De Vlieger, Ciman, De Mets, Simaeys, Alcaraz, Evens, Klukowski, Clement, Geraerts, Blondel, Leko, Dirar, Vargas, Sonck, Chavez, Capon en Djokic
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties