Osasuna zet clubmonument op straat

Osasuna zet clubmonument op straat

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Osasuna Pamplona heeft vandaag beslist om José Angel Ziganda weg te sturen als trainer van de club. Hij was bezig aan zijn derde seizoen in Navarra. Osasuna doet het niet goed in de Primera Division. Het staat na zes speeldagen 16de in de stand.

José Angel Ziganda staat te boek als een clubmonument van Osasuna. Tussen 1987 en 1991 en tussen 1998 en 2001 was hij er aan de slag als speler. Vanaf 2003 bekleedde hij er verschillende functies als trainer. In de zomer van 2006 promoveerde hij tot hoofdtrainer van het eerste elftal nadat Javier Aguirre verhuisde naar Atlético Madrid.

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer behaalde Ziganda met Osasuna een veertiende plaats. De club haalde ook de halve finale van de UEFA-beker maar moest daar zijn meerdere erkennen in de landgenoten uit Sevilla. Vorig seizoen kon de club uit Pamplona maar nipt de degradatie vermijden na het behalen van een zeventiende plaats.

In de wandelgangen circuleert overigens ook al de naam van de opvolger van Ziganda. Het zou gaan om niemand minder dan José Antonio Camacho, oud-bondscoach van Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties