Van Veldhoven: 'Ik krijg er het schijt van'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Van Veldhoven: 'Ik krijg er het schijt van'

Een zeer ontgoochelde Harm Van Veldhoven verscheen op de persconferentie na de nederlaag tegen Charleroi. "Deze klap komt zeer zwaar aan."

"We zijn iedere wedstrijd opnieuw de betere ploeg. Mijn vrouw wil niet dat ik zo'n ruwe taal gebruik, maar ik heb er het schijt aan. Het voetbal dat we brengen mag gezien worden. Alles zit er in, maar het rendement is niet voldoende. We mogen deze wedstrijd honderd keer spelen, 99 keer zullen we winnen en 1 keer verliezen we. Die ene keer is spijtig genoeg vandaag. Het is alsof het gewoon niet mag, want voor hetzelfde geldt staat het hier vandaag 4 of 5-1."
 
"We hadden meer balcirculatie en voldoende momenten om kansen af te dwingen, maar het schot wordt dan afgeblokt of is te laag of te hoog. De minuten tikken dan verder en dan begint de twijfel in de ploeg te sluipen. Dit is mentaal zwaar. We werken hard, hebben kansen, maar iedere keer is er weer die ontgoocheling."
 
Van Veldhoven was een klein beetje jaloers op collega Thierry Siquet, maar dan vooral voor het resultaat. "Ik wil ook drie kansen hebben en twee keer scoren en dan na de wedstrijd zeggen: ‘Sorry, we hebben niet goed gespeeld.’ Maar we worden niet beloond voor de inzet en je krijgt iedere keer terug een patat op je gezicht."
 
Met 7 op 24 blijft Germinal Beerschot in de kelder van het klassement. "Je weet dat dat onvoldoende is voor een club als Germinal Beerschot en hoort links of rechts wel eens gesprekken. Als trainer moet je daar boven staan. Je moet de wedstrijd terug analyseren en je niet laten leiden door emoties. Je mag niet twijfelen, want dan beginnen de resultaten eronder te lijden." (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties