Analyse Is transfer De Sutter goede zet?

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Is transfer De Sutter goede zet?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Frutos, Dmitri Bulykin en Tom De Sutter. Drie aanvallers van hetzelfde type voor één plaats. Is de transfer van De Sutter naar Anderlecht wel een goede zet?

De Sutter zelf is ervan overtuigd dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Dit is zowel financieel als sportief een heel goede stap in mijn carrière”, zegt de speler. “Anderlecht blijft nog altijd een topploeg in België en ik heb geen schrik voor de concurrentie.”
 
Brede waaier
 
“In bepaalde wedstrijden kunnen Frutos en De Sutter zelfs samen spelen”, blikt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck hoopvol vooruit. “Met zijn transfer willen we de trainer een zo brede waaier aan mogelijkheden geven.”
 
“We hebben veel mensen met acties, maar wie de wedstrijd tegen Zulte Waregem zag, voelde dat er vooraan iets niet goed zat. Het is voldoende om op bepaalde posities 1 of 2 sleutelspelers te zetten om da anderen beter te doen draaien. Ik denk dat De Sutter zo’n speler is. En of hij in een 2-spitsen- of 3-spitsensysteem moet spelen, maakt niet uit. Hij heeft veel kwaliteiten en is een meerwaarde voor Anderlecht.”
 
Evaluatie
 
Toch blijft het trio Frutos-Bulykin-De Sutter te veel van het goede voor alleen maar de beker en de competitie. Van Holsbeeck: “Dit is een signaal. We zullen de komende weken de ploeg evalueren. Als ze sterk presteren, mag iedereen blijven.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties