Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 1 reacties
Antwerpse derde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het volgende overzicht vindt u de gebeurtenissen van de afgelopen week in de Antwerpse derde provinciale terug. De leidersploegen kenden onder andere wisselend succes.

Derde A:

Schilde is verliezer van de speeldag


Schilde heeft niet bepaald een goede zaak gedaan afgelopen weekend. Het was van de top-6 de enige ploeg die niet kon winnen. Schilde zelf verloor de topper op bezoek bij Sint-Job met 4-3. Het is nu zesde met vijftien punten. Sint Job heeft een punt meer.

Dat zijn er vier minder dan leider Oelegem. Pulderbos zag de eerste in de klassering met 1-2 komen winnen. Maria ter Heide, de tweede in de stand, blijft ook winnen. Het smeerde Brecht een 4-0-nederlaag aan.

Loenhout volgt op een punt van MTH en op twee van leider Oelegem. Loenhout won op bezoek bij Zoersel met 1-3. Oostmalle sluit de top-vijf. Het won van Minderhout.

Degradatieduel eindigt op gelijkspel

Halle en Kalmthout kregen de voorbije week dé kans op de eerste zege. In Halle stonden beide teams tegenover elkaar. Het werd 2-2. Beide teams staan zo met twee punten op de laatste plaats.

Horendonk heeft amper een puntje meer dan het tweetal. Het beet op speeldag acht in het zand tegen Achterbroek. Dat kon voor het eerst sinds land nog eens winnen. Het is nu achtste.

Ten slotte hielden middenmotors Meer en Meerle elkaar in evenwicht (1-1).


Derde  B:

FC Merksem blijft scoren en verbazen

FC Merksem blijft vriend en vijand verbazen. Na acht speeldagen telt het amper een verliespartij. Daartegenover staan zeven winstwedstrijden. Afgelopen weekend kreeg Lippelo de volle lading (1-5).

Merksem heeft nu al vier punten voorsprong op de dichtste achtervolger. Dat is sinds deze speeldag Maccabi. De ploeg die vorig jaar nog in tweede speelde, veegde de vloer aan met Wintam (4-0). Wintam is na een nul op zes gezakt naar plaats vier en staat al op zes punen van leider Merksem.

Aartselaar is knap derde. Het won met het kleinste verschil op bezoek bij Hemiksem. Dat lijkt er na een goede start een beetje door te zakken.

Schelle schiet met scherp

Schelle heeft zondag voor de tweede maal dit seizoen gewonnen. Het deed dat in stijl, want Hove werd met 6-0 wederom huiswaarts gestuurd en mag zich serieuze zorgen beginnen maken.

Dat geldt ook voor Reet. Die club verloor namelijk met 3-4 van Branst dat op zijn beurt oprukt naar de negende plaats.

Sparta Linkeroever kreeg vorige week nog klappen van FC Ekeren, maar herstelde daar al van. Het hield titelkandidaat Rochus Deurne op 2-2. Rochus is samen met Wintam en Zwijndrecht vierde met vijftien punten.

Zwijndrecht won namelijk van Hoboken met 3-2. Het was een duel tussen twee nieuwkomers.

FC Ekeren moest tegen Oppuurs al snel met een mannetje minder verder. Het pakte uiteindelijk nog wel een punt, maar schiet daar in de gegeven omstandigheden weinig mee op. Het staat tiende op drie punten van een veilige plaats.


Derde C:

Herentals laat Duffel gaan

Duffel is voorlopig alleen leider. Het telt na acht speeldagen negentien punten. De zesde winstpartij kwam in Bouwel moeizaam tot stand (0-1). Bouwel blijft laatste met vier punten. Duffel is alleen leider omdat SK Herentals niet kon winnen. SC Mechelen speelde 3-3 gelijk tegen die club.

Beerzel profiteerde van dat puntenverlies om Herentals bij te benen op de tweede plaats. Beerzel won met 2-0 van Grasheide.

Hombeek schiet weinig op met punt

Hombeek is niet meer alleen laatste. Winnen zat er nog wel niet in, maar tegen Hooikt werd er wel een punt gepakt. Het beent nu Bouwel bij op de laatste plaats.

Herenthout pakte ook een puntje. Dat gebeurde in Heultje (0-0). Herenthout is nu voorlaatste met vijf punten, SC Mechelen vergezelt dat team.

Weg uit gevarenzone

Leest, Broechem en Katelijne deden hele goede zaken afgelopen weekend. Alle drie de teams staan dankzij hun zege in de veilige middenmoot. Katelijne won op bezoek bij Heffen, Broechem kreeg thuis Itegem klein en Leest deed hetzelfde met Kessel. Kessel mist zo de kans om alleen op plaats twee te komen.



Derde D:

Mol gaat af en is leider af

KFC Mol is niet langer leider derde D. Nochtans leek Beekhoek geen onoverkomelijke opdracht. Na negentig minuten stond er echter een 0-6-eindstand op het bord. Beekhoek nestelt zich in de middenmoot en is negende.

Van de onverwachte uitschuiver profiteerden White Star en Flandria optimaal. Flandria zegevierde op het veld van subtopper Kasterlee en is de nieuwe leider met achttien punten.

Op de tweede plaats, met een puntje minder, vinden we naast Mol dus ook White Star. Een doelpuntje volstond voor dat team op de zege te pakken tegen Larum.

Retie miste dan weer de kans om mee aan de leiding te komen. Het verloor met 1-2 van Herselt en is vierde.

Oevel moet zich heel snel herpakken

Voor Oevel lijkt het doek al min of meer gevallen te zijn. Dat team verloor namelijk voor de achtste maal op rij afgelopen weekend. Deze keer was Weelde de boeman. Weelde boekte meteen ook de eerste zege van het seizoen en komt naast Tongerlo op de voorlaatste plaats. Tongerlo hield subtopper Lentezon in bedwang (1-1).

Vrij Arendonk is op weg naar de veilige zone na de zege op Vorst (1-2). Minder goed nieuws is er voor Berg en Dal. Dat verloor van Netezonen en is twaalfde. Netezonen staat op plaats vijf en heeft maar drie punten minder dan de leider.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties