Gerets wijst spelers meer dan twee uur op fouten

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Gerets wijst spelers meer dan twee uur op fouten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets heeft er slapeloze nachten opzitten na de Champions League-nederlaag tegen ‘zijn’ PSV. Hij heeft de beelden van de wedstrijd meermaals herbekeken om te achterhalen wat er is fout gelopen in het Philips Stadion.

“Ik ben nog altijd heel ontgoocheld”, zegt Gerets in L’Equipe. “Voor mij was het een heel speciale wedstrijd tegen een ploeg die veel betekend heeft voor mij. Dat doet pijn. Je kan dan eender welke tactiek kiezen. Als je spelers één op de twee keer balverlies lijden, sta je machteloos.”
 
Gerets zoekt de oorzaak niet alleen bij het mentale aspect, maar ook bij het technische. Hij gaf zijn spelers een videobespreking van meer dan twee uur. “Het is niet om hen te straffen”, zegt Gerets. “Ik wil hen helpen. De spelers moeten op z’n minst zien wat er is fout gelopen. Als je op het veld staat, speel je je wedstrijd, maar hou je er geen rekening mee wat er allemaal echt gebeurt.”
 
Verrassen
 
Zondag staat de klassieker tussen PSG en Marseille op het programma. Gerets blijft optimistisch: “De spelers zullen jullie verrassen en zullen de lat op de hoogte leggen, waar ze moet liggen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties