Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Antwerpse derde provinciale zakken er dit seizoen meer clubs dan normaal. Dat zorgt voor heel wat stress. Nu al is duidelijk dat een aantal clubs na nog geen tien speeldagen ten dode zijn opgeschreven.

Derde A:

Oelegem blijft leider

Oelegem is ook na negen speeldagen nog altijd leider in derde A. Het won afgelopen weekend de topper tegen Oostmalle met 2-1. Oostmalle is dankzij dit verlies weggezakt naar plaats zes.

Loenhout is de dichtste achtervolger van Oelegem. Het won in eigen huis nipt van Horendonk. Het beslissende doelpunt van Bogaerts viel in de vierde minuut van de toegevoegde tijd. Horendonk blijft met drie punten op de op twee na laatste plaats staan.

Maria Ter Heide moest een beetje terrein prijs geven bovenaan. Het stond een minuut voor tijd nochtans 1-3 voor op bezoek bij Achterbroek, maar het werd alsnog 3-3. MTH is nu derde met evenveel punten als Sint Job. Dat kende geen problemen met rode lantaarn Halle (4-1).

Ook Schilde, de huidige nummer vijf, won makkelijk. Het blikte Brecht in met 4-0.

Kalmthout en Halle zijn rode lantaarn

Halle en Horendonk verloren, dat kreeg u al mee. Ook Kalmthout, die andere staartploeg, deed het niet goed. In eigen huis werd er met 0-3 verloren van Pulderbos. Dat rukt op naar de twaalfde plaats.

Zoersel en Meer rukken op

In de strijd om de degradatie hebben Zoersel en Meer goede zaken gedaan. Zoersel won met forfaitcijfers op het veld van Meerle. Peeters maakte drie van de vijf goals. Meer ging dan weer met 1-3 winnen te Minderhout.

 
 
Derde B:

FC Merksem verliest punten

Er is een einde gekomen aan de zegereeks van FC Merksem. Schelle kon verrassend genoeg een puntje mee naar huis nemen. Het heeft na de 0-0 nu acht punten. Het gelijkspel is knap, maar veel opschieten doet Schelle er niet mee natuurlijk.

Aartselaar is de eerste achtervolger van Merksem. Het pakte in eigen huis de volle buit tegen FC Ekeren. Ekeren, dat vorig jaar nog degradeerde uit tweede provinciale, staat er met 9 op 27 en een bijhorende twaalfde plaats verre van goed voor.

De nummer drie, Wintam, maakte ook geen fout. Het bracht de verplaatsing naar Branst tot een goed einde en nadert tot op vier punten van leider Merksem. Datzelfde geldt voor promovendus Zwijndrecht. Verbroedering haalde tegen staartploeg Reet het zwaar geschut boven en won met 0-6. De Smet lukte drie goals.

Maccabi heeft de kans gemist op tot op twee punten van Merksem te naderen. Het verloor met het kleinste verschil op bezoek bij Sparta Linkerover. Voor dat team kwam deze zege geen week te vroeg.

Ongelooflijk slot in Oppuurs – Rochus

Rochus Deurne staat voorlopig zesde met zestien punten. Het gooide afgelopen weekend wel de zege te grabbel in Oppuurs. Net na rust stond het 0-3. Die score bleef ook staan tot een kwartier voor tijd. Toen zette de thuisploeg de scheve situatie nog deels recht. Het werd 3-3. Vorige week speelde Oppuurs ook al 3-3 gelijk.

Hemiksem kon na een moeilijke periode opnieuw aanknopen met de zege. Dat gebeurde op het veld van Hove (0-4).

Hoboken boekte dan weer een noodzakelijke zege tegen rode lantaarn Lippelo (4-0).

 
 
Derde C:
Top-3 neemt afstand

De top-3 in de derde provinciale C heeft een beetje afstand genomen van de rest. Er is een kloof van vier punten tussen de nummer drie en vier.

Dat komt omdat de top-3 zijn wedstrijden opnieuw won. Leider Duffel ging winnen met 0-2 op het veld van Herenthout en heeft twee punten meer dan dichtste achtervolgers Beerzel en Herentals. Die brachten ook hun verplaatsingen tegen respectievelijk Kessel en Itegem tot een goed einde.

Grasheide won ook, met 3-1 van Hooikt, maar volgt dus al wel op vier punten van de nummer drie.

Hombeek pakt er weer naast

Hombeek blijft eigenaar van de rode lantaarn. Het heeft vier punten en won nog niet. Ook afgelopen weekend kon er geen driepunter gescoord worden. De wedstrijd tegen Heffen werd met 2-3 verloren. Voor Heffen een welgekomen overwinning.

Herenthout en Bouwel hebben een puntje meer dan Hombeek. Herenthout verloor van leider Duffel, maar Bouwel pakte op het veld van Katelijne wel een punt.

SC Mechelen heeft eventjes afstand genomen van de laatste drie teams. Het boekte een 3-1-zege tegen Leest.

Ten slotte noteerden we ook nog een ruime 0-4-zege van Broechem op het veld van Heultje.

 
Derde D:
Mol is terug leider

Vorige week moest Mol de leiding overlaten aan Flandria nadat het zelf met 0-6 de boot was ingegaan. Een week later staat het echter alweer aan de leiding. Dat komt omdat het zelf met 2-4 won op het veld van de huidige nummer vier, White Star, en omdat Flandria niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel tegen staartploeg Larum. Mol heeft nu een punt meer dan Flandria.

Netezonen volgt op twee punten van de leider. Het won zijn thuiswedstrijd tegen Kasterlee met 3-1. White Star is vierde met 18 punten, drie minder dan Mol.

Negende verlies op rij voor Oevel

Oevel heeft afgelopen weekend nog maar eens verloren. Het verlies tegen Berg en Dal was al het negende op rij en bijgevolg staat het helemaal laatste met nul punten.

De staartploegen deden het voor het overige anders wel goed. Voorlaatste Weelde pakte zijn zesde puntje van het seizoen door gelijk te spelen in Herselt. Larum hield zoals gezegd leider Flandria in bedwang en Tongerlo won zelfs van de nummer vijf, Retie. Het blijf voor die ploegen wel vechten in de degradatiestrijd.

In die degradatiestrijd hebben Arendonk (3-1-winst tegen Lentezon) en Beekhoek (4-2-winst tegen Vorst) een uitstekende zaak gedaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties