Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse eerste provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de eerste provinciale heeft leider Oosterzonen opnieuw kunnen aanknopen na de verliespartij van vorige week. Titelfavoriet Zwarte Leeuw ging dan weer opnieuw onderuit tegen het sterke Nieuwmoer dat oprukt in het klassement.

Oosterzonen herpakt zich, Zwarte Leeuw onderuit

Oosterzonen heeft zich na de eerste nederlaag van vorige week weten te herpakken. Het won op bezoek bij FC De Kempen met het kleinste verschil na een goal van Zefilho. Het heeft zo twee punten voorsprong op dichtste achtervolger Houtvenne. Dat team nam afstand van Ternesse (3-2). Ternesse is inmiddels weggezakt naar de op twee na laatste plaats.

Zwarte Leeuw blijft het moeilijk hebben om een constante in de prestaties te krijgen. Het liep tegen Nieuwmoer in eigen huis fout (0-1). Nieuwmoer won vorige week ook al tegen Oosterzonen en staat op drie punten van de leider op de derde plaats. Zwarte Leeuw is pas zesde en moet al acht punten goedmaken.

Arendonk pakt gouden zege

Verbroedering Arendonk heeft afgelopen weekend voor de eerste keer kunnen winnen. Dat gebeurde op het veld van subtopper Vlimmeren. Arendonk vindt hierdoor weer een beetje aansluiting met de andere staartteams en laat Kontich alleen achter. De rode lantaarn verloor namelijk voor de achtste maal dit seizoen. Katelijne was met 4-1 te sterk.

’s Gravenwezel deed net als Arendonk een goede zaak. Het boekte in Branddonk een 0-1-zege en klimt naar plaats twaalf.

Ten slotte noteerden we ook nog twee gelijke spelen. Belgica Edegem hield in eigen huis Wijnegem op 1-1. Beide teams blijven daardoor in de middenmoot staan.

VC Herentals en Wuustwezel konden niet scoren. Herentals mist aansluiting met de subtop terwijl Wuustwezel onderaan blijft bengelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties