BL Kort: Hoffenheim buigt achterstand om

Philippe Crols

Woensdag stond in Duitsland het tweede luik van speeldag tien op het programma. Hoffenheim leek een uur lang op een nederlaag af te stevenen, maar won alsnog en blijft leider. Bayern München keerde eveneens een achterstand om.

Hoffenheim moest na de winst van Leverkusen op dinsdag winnen om aan de leiding te blijven. In Bochum stond het een uur lang op achterstand, want Grote had al snel gescoord. In de tweede helft keerde de fiere leider de achterstand om in een dolle tien minuten. Na 64 minuten trof Demba Ba (foto) raak en Ibisevic trapte vijf minuten later vanop de stip zijn elfde van het seizoen binnen. Eduardo maakte er een minuut later nog 1-3 van.

Bayern München blijft het ook goed doen. Het kwam na een owngoal van Demichelis wel op achterstand in de tweede helft tegen Frankfurt, maar Klose en Ribery konden de drie punten toch nog mee naar München nemen.

HSV blijft derde in de stand. Het won in eigen huis de topper tegen Stuttgart dankzij goals van Trochowski en Mathijsen. Stuttgart moet de topteams een beetje laten gaan.

Hertha BSC en Borussia Dortmund blijven aanklampen bovenaan. Hertha won ruim van Hannover dankzij Pantelic,Voronin en Domovchiyski, Dortmund had aan een goal van Kringe genoeg om te zegevieren in Köln.