Sonck: 'Hebben het nooit moeilijk gehad'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sonck: 'Hebben het nooit moeilijk gehad'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge komt na de 2-0 zege tegen Zulte Waregem mee met Standard op kop van het klassement. Geen denderende prestatie van blauw-zwart. "Maar we hebben het ook nooit moeilijk gehad", aldus Sonck.

Blondel: "Veel plezier"
 
Jonathan Blondel stond voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap. "Ik ben heel tevreden dat ik meer dan 70 minuten heb kunnen spelen. Na zes weken mocht ik eens starten. En dan nog op links op mijn lievelingspositie. Ik had er vandaag heel veel plezier in. Of ik zaterdag speel, dat hangt af van de trainer. De spelers die invielen hebben getoond dat ze ook klaar staan. We winnen met 2-0 en staan nu bovenaan."
 
Demets: "Uur voor de match op de hoogte gebracht"
 
Voor Gertjan Demets was het zijn tweede basisplaats van het seizoen. "Ik werd pas een uur voor de wedstrijd op de hoogte gebracht, maar had het wel voelen aankomen. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb goed meegevoetbald en was goed in duels, al moet ik soms nog scherper zijn. Er was veel druk, maar ik kreeg veel steun van de trainer en de ploegmaats. Als de eerste pass goed is, ben je vertrokken. En zo'n snelle gele kaart heb ik nog meegemaakt. In een interland tegen Cyprus kreeg ik na twee minuten al geel."
 
Stijnen: "Geconcentreerd blijven"
 
Stijnen moest pas ver in de tweede helft een eerste keer tussenkomen op een schot van Thomas Matton. "Er was weinig actie, maar je moet geconcentreerd blijven. De wedstrijd van Gent speelde niet meer in het hoofd. Je maakt na de 90 minuten de rekening, vergeet de wedstrijd en gaat door naar de volgende wedstrijd. Binnen 48 uur staan we hier weer. Zo snel gaat het. We kunnen met een goed gevoel naar zaterdag toewerken."
 
Sonck: "100% strafschop"
 
Wesley Sonck brak met zijn derde doelpunt van het seizoen de ban. "Spijtig dat die bal van Joseph voor de rust niet binnen gaat. Dan breekt de wedstrijd vroeger open. Nu moeten we wachten tot de tweede helft. We hadden het nooit moeilijk en lieten de bal goed rondgaan, maar moesten wel geduld hebben. De laatste bal viel niet goed. Dirar brengt dan na de rust iets extra. Ik moet hem gewoon maar binnen duwen. Strafschop? Van waar ik sta, was het 100 % strafschop, maar je hebt altijd een ploeg die tevreden is met de beslissing en een ploeg die dat niet is." (AN)
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties