L1: Lyon opnieuw leider

Steurbaut Kersten

Landskampioen Lyon heeft zich de leidersplaats weer toegeëigend in de Franse competitie. Het won met 0-2 op het veld van Sochaux, de nummer laatst in de Ligue 1.

Na een 2 op 9 heeft Lyon eindelijk nog eens kunnen winnen. De zevenvoudige landskampioen moest daarvoor wel wachten tot in de tweede helft. Karim Benzema opende tien minuten na rust de score met zijn zevende doelpunt van het seizoen. In de blessuretijd stelde Delgado de zege helemaal veilig.

Marseille heeft zich niet hersteld van de klap die het gekregen heeft tegen PSG. Op bezoek bij Nantes kwamen Eric Gerets en co niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Marseille kwam op achterstand, maar Koné redde nog een puntje voor de Zuid-Franse club.

Saint-Etienne, de tegenstander van Club Brugge in de UEFA Cup, leed in eigen huis een zware 1-4 nederlaag. Kevin Mirallas speelde 23 minuten mee. Toulouse komt na een 0-1 overwinning op PSG naast Bordeaux op de tweede plaats.