Wim De Corte: "De nacompetitie wenkt"

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Wim De Corte: "De nacompetitie wenkt"

Standaard Wetteren won het afgelopen weekend de topper tegen Woluwe-Zaventem. Dankzij een beter doelsaldo ging de periodetitel naar de geel-groenen. Dit werd dan ook uitbundig gevierd na het laatste fluitsignaal.

Zondagavond werd er uitbundig gevierd in Wetteren. Na een aangename wedstrijd kreeg de club wat het verdiende, namelijk de eerste periodetitel. Na het laatste fluitsignaal vlogen de champagnekurken dan ook meteen in het rond. Wetteren speelde het spel slim en sportief en verdiende even zeer als Woluwe-Zaventem de periodetitel. Al had de vroege rode kaart voor thuisspeler Julien Drugmand wat invloed op de wedstrijd gaf Wetteren trainer Wim de Corte toe na afloop.

“De vroege rode kaart had uiteraard wat invloed op de wedstrijd. Maar als je een speler alleen op doel onderuit maait hoef je niet te mopperen dat je tegen een rood kartonnetje aankijkt. In één wedstrijd kon alles. Wij hebben ons een week lang gefocust op de goede en minder goede punten van onze tegenstander. Ik wist dat de mogelijkheid erin zat en als je dan in je opzet slaagt is de vreugde dan ook groot.”

Wetteren kan met deze extra bonus het seizoen op een rustige manier verder afwerken. Niks moet alles mag zijn de woorden die men graag in de mond neemt. Toch zal het even wennen worden voor de club aan het idee dat de nacompetitie wenkt. Een gesprek met het bestuur dringt zich dan ook op volgens trainer De Corte.

“Het idee dat er nog een nacompetitie volgt zal even wennen worden. De vraag is hoe je er als club mee omgaat. Een gesprek met de bestuurstop dient zich dan ook aan. Naarmate de ontknoping van de periode dichterbij kwam zijn we ons meer en meer gaan opladen om deze stil gekoesterde droom te realiseren. Een terugval verwacht ik niet echt in de komende weken. We blijven nuchter en bekijken het van week tot week.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties