Het GB-probleem: Fysiek, concentratie of de factor geluk?

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Het GB-probleem: Fysiek, concentratie of de factor geluk?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot zag voor de tweede week op rij een voorsprong tegen een topclub wegsmelten. De Antwerpenaren boekten nog maar één overwinning en blijven in de kelder van het klassement.

“Er is duidelijk een probleem”, haalt doelman Silvio Proto aan. “Na een uur doven we telkens uit. Een fysiek probleem? Ik weet het niet, maar het is wel opvallend dat we dan minder en minder beginnen te spelen.”
 
Faris Haroun gaat niet akkoord met de mening van de Rode Duivel. “Het is geen fysiek probleem. Standard heeft toch een extra wedstrijd in de benen. Wij kunnen het ook 90 minuten volhouden, maar doen het gewoon niet. Eens we voorstaan, stoppen we met voetballen. Dat probleem moeten we intern aankaarten.”
 
Aanvaller Paul Kpaka sluit zich aan bij het standpunt van zijn trainer, Harm Van Veldhoven. “We missen een tikkeltje geluk. Mijn bal strandt op de lat, met geluk gaat hij erin. Aan de andere kant geven we de 1-1 en de 1-2 veel te makkelijk weg. Tegen een ploeg met de kwaliteiten van Standard mag je dat niet doen.”
 
Hoe moet het nu verder? “In de competitie wordt het moeilijk”, beseft Kpaka. “We moeten iedere week vechten voor de punten en dat zorgt voor veel zenuwachtigheid. Er zijn nog zes wedstrijden voor de winterstop. We moeten daarin nog zoveel mogelijk punten verzamelen. Alles op de beker zetten? Dat zou veel te makkelijk zijn.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties