Primeur voor wiskundelerares in Pro League

Nico Wieme
| 10 reacties
Primeur voor wiskundelerares in Pro League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ella De Vries zorgt vanaf 1 januari voor een primeur in de Belgische eerste klasse: de wiskundelerares uit Hoboken mag als eerste vrouwelijke lijnrechter aan de slag in de Pro League.

Ella De Vries (31) is de dochter van voetbalmakelaar Louis De Vries. In Het Nieuwsblad verklaart ze dat ze er altijd van gedroomd heeft om voetbalster te worden, maar haar ouders vonden dat te gevaarlijk. Daarom schreef ze zich op haar achttiende in voor een scheidsrechterscursus.
 
“Mijn tweede wedstrijd als achttienjarige werd een ramp”, kan Ella er nu om lachen. “Ik was overgeconcentreerd en vlagde voor buitenspel toen een bal naar een speler vertrok die alleen op mijn speelhelft stond. Wat ik helaas niet gezien had was dat die speler geen aanvaller was, maar de laatste man van de verdediging van de tegenpartij.”
 
Het zou haar eerste en laatste grote flater blijken. De Vries maakte snel opgang in de reeksen en vlagde al op internationaal niveau. “Ik was actief op het EK voor -19-jarigen in Frankrijk en trok in oktober vier weken naar Nieuw-Zeeland voor het WK voor meisjes van -17. Daardoor miste ik drie weken lesgeven, maar het was een unieke ervaring.”
 
De Vries geeft wiskunde in de Antwerpse topsportschool, waar ex-scheidsrechter Frans Van den Wijngaert directeur is. “Ik krijg niks dan aanmoedigingen van Frans en ook de leerlingen zijn erg geïnteresseerd. De promotie kwam sneller dan ik had verwacht. Dat er in eerste klasse meer volk en tv-camera's langs het veld staan, schrikt me niet af”, aldus De Vries.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties