Interview De Decker: "Aansluiting met de top realiseren"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
De Decker: "Aansluiting met de top realiseren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wim De Decker maakte dinsdag in de sneeuw zijn eerste training na zijn terugkeer bij Germinal Beerschot vol. “Het was een blij weerzien met enkele bekende gezichten”, aldus de verdedigende middenvelder.

De overgang van Wim De Decker (foto) kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel. De middenvelder kon bij Racing Genk rekenen op een basisplaats en was opgewaardeerd tot onderkapitein. “Het zijn enkele turbulente dagen en slapeloze nachten geweest”, geeft De Decker toe. “Ik werd pas vrijdag op de hoogte gebracht van de interesse van Germinal Beerschot.”
 
“Dit is mijn club”
 
Vier dagen en een overwinning met Racing Genk op Lokeren later zwoegde en zweette hij in paars-witte outfit op de synthetische grasmat van KFCO Wilrijk. “Ik was er zeker van dat ik vroeg of laat terug voor Germinal Beerschot zou spelen, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Dit is mijn club. Ik voel me hier thuis.”
 
“Ik ben ook naar hier gekomen met ambitie. Dit jaar moeten we redden wat er te redden valt, maar met de kwaliteit die er nu is, zijn er veel mogelijkheden voor de toekomst. De volgende jaren moeten we verder groeien en de aansluiting met de top realiseren. Genk staat misschien verder qua accommodatie en professionalisme, maar met deze kern moet Germinal Beerschot sportief niet onderdoen.”
 
Genk rendeert niet
 
De Decker mist nu wel een uitgelezen kans om met Racing Genk de tweede beker uit zijn carrière te pakken. “Dat heeft zeker meegespeeld in mijn keuze”, geeft de 27-jarige middenvelder toe. “Je kan er 100.000 keer over nadenken, maar ik heb uiteindelijk een gevoelsmatige beslissing genomen.”
 
“Ik blik met een tevreden gevoel terug op mijn periode bij Racing Genk. Ik beleefde er een fantastisch eerste jaar met een tweede plaats. Het tweede en derde jaar was wat minder. Ik wil niet met een steen werpen, maar in de huidige kern zit meer dan er op dit moment wordt uitgehaald.” (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties