De Graafschap riskeert puntenaftrek na incident

Mathias Dumarey
| 1 reacties
De Graafschap riskeert puntenaftrek na incident

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Graafschap wacht momenteel in spanning af welke straf het zal krijgen van de Nederlandse voetbalbond naar aanleiding van het incident van zondagmiddag in de wedstrijd tegen PSV Eindhoven. Een supporter kwam het veld op en gaf de lijnrechter een duw.

Volgens de Nederlandse voetbalbond (KNVB) bestaat de kans dat De Graafschap punten zal verliezen. "Dat is eeder al eens geëist door de aanklager, maar het ging destijds slechts om een voorwaardelijke eis. De tuchtcommissie heeft dat toen niet overgenomen. Alle straffen behoren tot de mogelijkheden. De aanklager zal wel kijken naar het strafblad van de club en de verwijtbaarheid van het incident", aldus Frank Huizinga, voorlichter van de KNVB, in de krant De Gelderlander.

Tijdens de wedstrijd De Graafschap - PSV Eindhoven werd een doelpunt van Ben Sahar afgekeurd voor buitenspel. Daar was toeschouwer Felix Schaufeli het niet mee eens. Hij kwam van zijn zitje, ging het veld op en verkocht de assistentscheidsrechter een duw met de borst. De KNVB heeft de man al een stadionverbod opgelegd van tien jaar. Markant detail is dat Schaufeli in zijn vrije tijd zelf assistentscheidsrechter op amateurniveau is geweest. Maandagavond toonde hij op de Nederlandse televisie al berouw voor zijn daad. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties