FIFA bevestigt: Benelux en tien anderen kandidaat voor WK

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
FIFA bevestigt: Benelux en tien anderen kandidaat voor WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België moet het in zijn strijd om de organisatie van het WK 2018 of 2022 opnemen tegen tien andere kandidaten. Dat maakte de FIFA dinsdag bekend.

Maandagnacht liep de inschrijvingsperiode voor kandidaat-gastlanden af. Naast het duo België - Nederland dienden ook Zuid-Korea, Japan, Engeland, Rusland, de Verenigde Staten, Mexico, Indonesië, Australië, Qatar en het duo Spanje - Portugal een dossier in. In totaal zijn er dus elf kandidaten. Egypte, Canada en China -die nochtans eerst aankondigden wél mee te zullen dingen- lieten het uiteindelijk toch afweten.

Duokandidaturen toch aanvaard

De duokandidaturen van België en Nederland enerzijds en Spanje en Portugal anderzijds worden voorlopig dus toch aanvaard, ondanks scherpe kritiek van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Maandag liet een FIFA-woordvoerder nog weten dat enkel landen die niet in staat zijn het WK op eigen houtje te organiseren, zich samen kandidaat mogen stellen. Zo wordt de druk op Spanje om partner Portugal te droppen steeds groter. Mogelijk zal het Uitvoerend Comité van de FIFA later dit jaar een definitief standpunt innemen wat betreft de duokandidaturen.

Binnenkort, meer bepaald op 16 februari, zal de FIFA de verschillende kandidaten meer informatie geven over de selectieprocedure. Vanaf dan kan de race echt beginnen. In december 2010 wordt uiteindelijk de knoop doorgehakt, dan wordt zowel de organisatie van het WK van 2018 als dat van 2022 toegewezen. Het continent dat in 2018 aan de beurt komt, mag wel niet meer meedingen naar het WK van 2022. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties