Roda en Fortuna smelten volgend seizoen samen

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Roda en Fortuna smelten volgend seizoen samen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van beide teams zijn fel tegen, maar toch zullen Roda JC en Fortuna Sittard volgend seizoen niet meer bestaan. Beide teams gaan fuseren in een nieuwe nog op te richten fusieclub. Dat meldt de krant De Limburger vandaag.

De stuurgroep die de fusie tussen de twee teams moest onderzoeken, heeft een positief advies uitgebracht. De clubbesturen van Roda JC en Fortuna Sittard hebben zich ondertussen achter dat advies geschaard. Later vandaag zal de stuurgroep een verklaring afleggen in de pers. Bronnen rond beide clubs zouden verklaard hebben dat er een groep ondernemers bereid zijn om de nieuwe fusieclub te financieren.

Hoeveel geld beschikbaar zal zijn voor het nieuwe team, is niet bekend. Eerder werd gezegd dat er met een budget van minstens twintig miljoen euro zou moeten gewerkt worden. De Stichting Roda JC, een groot tegenstander van de fusie, heeft ondertussen zich al akkoord verklaard met de samensmelting.

Beide teams zien een fusie als een financiële noodzaak. Fortuna Sittard en Roda JC hebben allebei financiële problemen. Roda JC kent zijn slechtste seizoen in jaren en staat momenteel op de zestiende plaats in de Nederlandse Eredivisie terwijl Fortuna parkeert op de vijftiende plaats in de Nederlandse tweede klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties