Unionisten stoten zich 2 keer aan dezelfde steen !

carol Vander Cruyssen
| 3 reacties
Unionisten stoten zich 2 keer aan dezelfde steen !

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 18-jarige Lukas Pareyn is nu al onsterfelijk in Oudenaarde. Net zoals in de heenmatch op Union, scoorde de jonge invaller nu ook voor eigen publiek in de laatste minuut van de wedstrijd de winnende goal. Dankzij deze zege wenkt de 2de periodetitel.

Holiday On Ice!

Op een hard bevroren veld was het voor beide ploegen quasi onmogelijk om vlot te combineren. Dat leidde tot heel wat mislukte controles, misverstanden en slechte voorzetten. Dit leek meer op “Holiday-On-ice” dan op een voetbalmatch. De studieronde duurde dan ook wel erg lang, maar even voor het kwartier was de thuisploeg plots heel dicht bij het openingsdoelpunt. Devleeschauwer werd op rechts mooi vrijgespeeld, schakelde zijn mannetje uit, maar zijn plaatsbal strandde op de binnenkant van de paal. Aan de overkant schoot Christ in de draai, maar Malfait had geen enkel probleem met de schuiver. Door de slechte staat van het veld bleven de spelers het moeilijk hebben om overeind te blijven en de mooie combinaties vielen dan ook op één hand te tellen. Halverwege de eerste helft zagen we dan eindelijk een mooie aanval, maar Versyp kwam een stapje te kort op de voorzet van Martens. Aan de overkant kopte Christ een vrijschop voorbij Malfait, maar de lijnrechter had buitenspel gezien. KSVO probeerde toch wat meer druk te zetten op de bezoekende verdediging en dat leidde tot een reeks hoekschoppen. Op één daarvan kopte Martens nipt naast. Net voor de rust werd Schamp in de diepte gestuurd. Hij probeerde de ver uit zijn doel gekomen Kudimbana te omspelen, maar werd door deze laatste neergehaald met de logische rode kaart tot gevolg. Union moest een volledige helft met zijn tienen verder.

Maar dat inspireerde de thuisploeg niet tot beter voetbal, integendeel. In een kleurloze 2de helft bleek Union onder impuls van de sterke Galerie iets balvaster, maar kon nooit voor dreiging zorgen. Halverwege die 2de helft kwam Martens een teenlengte te kort om een voorzet van De Caluwe binnen te glijden. De thuisploeg probeerde in de slotfase toch nog het laken naar zich toe te trekken, maar meer dan wat halve kansjes voor Martens leverde dat niet op.

En net op het moment dat iedereen zich leek te verzoenen met een scoreloos gelijkspel, gebeurde het! Een aanval via De Caluwe en Devleeschauwer belandde bij Versyp. Die zag zijn poging van de lijn gekeerd door een Union-verdediger, de bal caramboleerde voor de linker van de ingevallen Lukas Pareyn en die maakte zich in Oudenaarde meteen onsterfelijk door net zoals in de heenmatch nu ook in de 90ste minuut de beslissende treffer te scoren. Delirium bij de thuisploeg, de Brusselaars uitgeteld op de betonnen grasmat! Union probeerde in blessuretijd nog wanhopig een punt uit de brand te slepen, maar de thuisverdediging bleef probleemloos overeind op deze ijspiste. Devleeschauwer pakte in de slotseconde nog een 2de gele kaart na dom wegtrappen van de bal en zo eindigde deze gewonnen wedstrijd dan toch nog met een valse noot voor de thuisploeg.

2de periodetitel wenkt.

 

Oudenaarde blijft na dit weekend afgetekend leider in de 2de periode. Door de verrassende nederlagen van Wetteren en FCN, kan het zich zondag - mits winst tegen Eendracht Aalst en indien Boussu Dour Borinage niet wint - al kronen tot 2de periodekampioen.

Doelpunt:

 

90’ 1-0 via Pareyn

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties