Van Geneugden: "Ederson complementair met anderen"

Philippe Crols
| 0 reacties
Van Geneugden: "Ederson complementair met anderen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk ruilde op de laatste dag van de transferperiode Wim De Decker voor Ederson Tormena. Trainer Ronny Van Geneugden en voorzitter Harry Lemmens leggen uit wat de Limburgers in de Braziliaanse middenvelder zien.

"Germinal Beerschot wilde Wim De Decker graag terughalen. Wim kreeg van die club een geweldig aanbod en wilde graag toehappen. Ik vind niet dat je dat als trainer en club kan tegenhouden, maar je moet dan wel meteen voor vervanging zorgen", aldus Ronny Van Geneugden op de website van Genk.

Die vervanging kwam er dus met Ederson Tormena (foto). "Ik denk dat hij heel complementair kan zijn met de andere jongens op het middenveld. Ederson is ook kopbalsterk en een echte box-to-boxspeler. Hij beantwoordt perfect aan het profiel dat we voor ogen hadden", meent de coach van Racing Genk.

Harry Lemmens was vooral verbaasd dat het allemaal zo snel ging. "Dat is zelden of nooit het geval. Zeker niet als je met vier partijen een overeenkomst moet vinden", vertelde hij.

"Ederson zat bij ons in het schaduwelftal. Hij is een verdedigende middenvelder met voetballend en scorend vermogen. Zijn kopspel, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht, is ook belangrijk. Bovendien heeft Ederson een geweldige wedstrijdmentaliteit", aldus Lemmens nog. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties