Blatter herhaalt: 'Eén gastland eenvoudiger'

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Blatter herhaalt: 'Eén gastland eenvoudiger'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sepp Blatter (foto), de Zwitserse preses van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft nog maar eens herhaald dat hij het WK voetbal het liefst ziet georganiseerd worden door één land. Het is al langer bekend dat Blatter een voorkeur heeft voor Engeland.

Er zijn twee co-organisaties die hun kandidatuur gesteld hebben om het WK voetbal 2018 of 2022 te organiseren. Het gaat om België en Nederland en ook Spanje en Portugal. Sepp Blatter lijkt liever te hebben dat deze organisaties het niet zullen halen.

"Het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea heeft ons geleerd dat een duo-organisatie niet de beste formule is. Er zijn twee budgetten, twee organisatiecomités en de kosten verdubbelen. In feite heb je twee kampioenschappen en maar één recette. De keuze voor één gastland maakt de zaken veel eenvoudiger. Misschien denken andere mensen er bij de FIFA anders over", aldus Blatter.

Spanje en Portugal zullen misschien bovenstaand probleem hebben, maar België en Nederland werken met één enkel organisatiecomité onder leiding van onze landgenoot Alain Courtois. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties