Molde neemt leiding over

In Noorwegen vond afgelopen weekend de derde speeldag in de Tippeligaen plaats. Het was uitkijken of Rosenborg en Molde zich steviger aan de top nestelden.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Viking en IK Start. Start haalde de drie punten binnen dankzij een doelpunt van Bernt Hulsker in de 22e minuut.

Rosenborg kreeg Brann op bezoek.In deze partij zag het er lange tijd naar uit dat Rosenborg zijn derde zege in evenveel wedstrijden zou binnenhalen maar dat was zonder Sigurdsson gereken. De eerste 45 minuten kreeg het publiek een weinig onderhoudende wedstrijd te zien. De beste kans was voor Erik Huseklepp die iets na het half uur de bal richting doel van keeper Alexander Lund Hansen speelde maar laatstgenoemde liet de bal niet passeren. Rosenborg stond na 52 minuten aan de leiding na een owngoal van Bjørn Dahl. Dahl probeerde om Trond Olsen te stoppen. Na een goede voorbereiding van Sapara, Iversen en Skjelbred kon Olsen doorzetten maar in plaats van dat Dahl de bal wegwerkte, stuurde hij die links van keeper Håkon Opdal in doel. Echt veel doelkansen kwamen er niet waardoor geen van beide keepers veel werk had. In de slotfase van de wedstrijd kon Erik Huseklepp de bal vanop rechts naar Sigurdsson spelen die de bal in doel kon koppen. Alexander Tettey kreeg in de toegevoegde tijd nog een kon om Rosenborg alsnog nop voorsprong te brengen maar Håkon Opdal was alert. Rosenborg staat tweede met zeven punten, twee minder dan Molde dat de nieuwe leider werd. Brann moet dan weer tevreden zijn met twee punten en een twaalfde plaats.

Strømsgodset mocht gastheer spelen voor Molde dat een sterk begin van het seizoen kent. Het zou vooral het Senegalese trio van Molde zijn dat zich in deze wedstrijd liet opmerken. In de 21e minuut viel het eerste doelpunt. Makhtar Thioune kon met een exacte pass Pape Pate Diouf bereiken die alleen voor doel kwam en de bal netjes binnenwerkte. Vier minuten na de pauze kon Molde via de counter weer scoren. Thioune speelde Mame Biram Diouf vrij die op zijn beurt keeper Adam Larsen kon verschalken. Godset kreeg nooit echt oede kansen en had het vooral in de verdediging moeilijk, vooral de jongere spelers moesten tot het uiterste gaan. Molde staat nu aan de leiding in de Eliteserien met negen punten.

Aalesund, de ploeg van trainer Kjetil Rekdal, vocht vorig seizoen nog tegen de degradatie maar dit seizoen kennen ze een degelijk begin van het seizoen. Zondag namen ze het op tegen Lillestrøm. Het was Tor Hogne Aarøy die in de achtste minuut de score opende. Iets na het half uur kon Amund Skiri toeslaan, hij werkte de bal in de kruising. Lillestrøm moest wachten tot na de rust op hun doelpunt. Bjørn Helge Riise, ex-AaFK speler, kreeg de bal aangereikt door Myklebust. Riise kon de bal daarop in de rechterhoek werken. LSK kreeg opnieuw hoop maar die was van korte duur. Tor Hogne Aarøy kon kort daarop de bal nog eens tegen de netten knallen en zette zo meteen de eindstand vast op 3-1. Molde staat nu op de derde plaats met

Bodø/Glimt - Lyn eindigde op een 0-2 overwinning voor Lyn. Doelpunten waren er van Berget en Knudtzon beide na de rust.

Sandefjord en Fredrikstad wisten beide een keer te scoren en hield zo de stand op een 1-1 gelijkspel. Mjelde en Wehrman konden de bal tegen de netten krijgen in de slotfase van de match. In het duel tussen landskampioen Stabæk en Odd Grenland werd het een waar doelpuntenfestival. Voor de rust wist Kovacs tot twee keer toe de weg naar het doel te vinden waardoor Odd Grenland, ietwat verrassend, bij de rust op een 0-2 voorsprong stond. Na de rust zette Daniel Nannskog de puntjes op de i. Eerst via een strafschop na een fout van keeper Arni Gautur Arason. Simen Brenne kon de gelijkmaker binnenwerken voor Odd Grenland.

Heel wat minder goed verging het Vålerenga dat in het Ullevaal Stadion gisteren Tromsø op bezoek kreeg. Voor Tromsø betekende deze match een eerste overwinning dit seizoen, Vålerenga werd verwezen naar de laatste plaats. Al na negen minuten werd Morten Moldskred door Hans Åge Yndestad vrijgespeeld en kon de bal makkelijk binnenwerken. Kort daarop kwam Daniel Fredheim Holm dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal eindigde op de paal. Luttele minuten later begon het nachtmerrie scenario voor VIF zich te ontwikkelen. Morten Moldskred kon zijn tweede doelpunt van de avond binnenwerken via een vrije trap vanop achttien meter. Net voor het einde van de eerste helft kon Martin Andresen de stand terugbrengen op 3-1 en zo de hoop voor de club uit Oslo levend houden. De 1-4 werd in de tweede helft door Lars Iver Strand binnengewerkt. Strand was tot voor kort nog aan de bak bij Vålerenga en werd voor dit seizoen uitgeleend aan zijn voormalige club. Fredheim Holm kon uiteindelijk na een inworp van Dos Santos de bal nog in doel krijgen maar verder dan een 2-4 nederlaag kwam Vålerenga niet meer. Het was vooral het geknoei in de defensie dat Vålerenga de das omdeed. Met slechts een puntje uit drie wedstrijden zet de club uit Oslo een bijzonder slechte reeks neer. Hoewel het bestuur voorlopig het vertrouwen in Andresen behoudt, zullen de resultaten toch stilaan beter moeten worden, wil Andresen overleven bij VIF.