Bölöni: 'Geen enkel punt meer laten liggen'

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Bölöni: 'Geen enkel punt meer laten liggen'
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard Luik trekt dit weekend naar het verre Henegouwen waar het Excelsior Moeskroen partij moet geven. Coach Laszlo Bölöni (foto) beseft dat de Rouches geen enkel punt meer mogen prijsgeven in de titelstrijd.

Noch Standard Luik noch RSC Anderlecht mogen nog domme punten weggeven in volle titelstrijd. Beide ploegen staan bovenaan de rangschikking met evenveel punten en evenveel gewonnen wedstrijden. "Vijf speeldagen voor het einde van de competitie heeft niemand nog recht op een slechte dag", aldus Laszlo Bölöni in HLN.

"Indien we landskampioen willen worden, mogen we geen enkel punt meer laten liggen. Elk van de vijf resterende wedstrijden kan de balans tijdelijk in het voordeel van de ene of van de andere ploegen laten doen kantelen, zonder dat het kampioenschap dan al gestreden is. Tenzij het natuurlijk om de laatste speeldag gaat", is Bölöni heel duidelijk.

Bölöni is wel van mening dat Anderlecht een voordeel heeft. "Ze zijn veel frisser dan wij. Meer dan het feit dat ze een gemakkelijker programma hebben, is dat voor hen een voordeel. Maar ik zou wel niet willen wisselen. Onze weg in Europa is te mooi geweest voor ons om dat nu plots al een handicap op te voeren", besluit de Roemeense oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties