Eindspurt naar landstitel kan beginnen

Rita De Meyer
| 0 reacties
Eindspurt naar landstitel kan beginnen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eitjes zijn verstopt en gevonden. De nieuwe landskampioen zit niet verstopt, maar wordt nog steeds gezocht.

Na drie weken competitie-inactiviteit stevenen we regelrecht af op de laatste vier speeldagen. De naam van de nieuwe landskampioen luidt Standard Fémina de Liège of KVK Tienen of STVV. Op Sclessin dateert het laatste landskampioenfeest van 1994. Twee jaar geleden fuifde STVV voor de laatste maal en Tienen hoopt op een verlenging van de titel.

 

Hoe staan de zaken?

Standard, als leider van de rangschikking, beschikt over de beste papieren. De vrouwen van de Maaskant hebben het lot in eigen handen en hebben een eenvoudige opdracht: de vier resterende wedstrijden winnen. Beerse, OHL en Egem zullen haalbare kaarten zijn, maar zal het venijn niet in de staart zitten? In de allerlaatste ontmoeting heeft Standard alleszins het thuisvoordeel, doch de Sinaai Girls zullen zonder twijfel hun nagels bijvijlen.


Om de titel te kunnen verlengen moet KVK Tienen rekenen op een mistasten van Standard. Jabbeke en Zuid-West mogen geen problemen vormen, Vlimmeren overwinnen is iets moeilijker. De belangrijkste wedstrijd voor Tienen volgt echter zaterdag, ook de meest interessante op deze 23ste speeldag: de Suikerklontjes mogen Anderlecht ontvangen. Anderlecht kent niet het beste seizoen van de laatste jaren. Paarswit staat wel slechts op de zesde plaats, ongevaarlijk voor de titel, niet op het groen zoals STVV onlangs mocht ondervinden.


STVV heeft het gemakkelijkste programma van de drie kandidaten voor de landstitel. Aangezien alle rechtstreekse duels in de archieven steken, moeten de Kanaries rekenen op een mistap van zowel Standard als van Tienen om de hoofdpluim in het geel te mogen schilderen. Zij spelen nog thuis tegen Vlimmeren en Zuid-West en gaan op bezoek bij Jabbeke en Merkem, vier ploegen die zij moeten kunnen overvleugelen.


Best mogelijk dat we binnen een maand dezelfde volgorde behouden bij de top drie, maar voetbal blijft onberekenbaar, al is het een cliché.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties