Gerets voorlopig niet aan het hoofd van Duivels

Nico Wieme
| 12 reacties
Gerets voorlopig niet aan het hoofd van Duivels
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Eric Gerets wordt niet de opvolger van bondscoach René Vandereycken. De coach van Marseille liet aan Philippe Collin weten dat hij voorlopig geen heil ziet in de job van Belgisch selectieheer.

De Belgische Voetbalbond (KBVB) moet zijn pijlen op iemand anders richten. De bond meldt vrijdag dat Eric Gerets (foto boven) namelijk bedankt heeft voor de job van bondscoach. Philippe Collin (foto rechts), voorzitter van de Technische Commissie, heeft ‘de Leeuw’ gecontacteerd, maar die liet weten ‘vereerd te zijn door dit verzoek, maar voorlopig geen gevolg te willen geven aan de vraag’.

 

Gerets zei wel dat hij open staat voor elk toekomstig voorstel op middellange of lange termijn. De Limburger heeft de KBVB verder nog bedankt voor het vertrouwen. Bij de voetbalbond wou woordvoerder Nicolas Cornu niet verder ingaan op het contact tussen de Collin en Gerets.

 

Gerets stond aan de Houba de Strooperlaan met stip genoteerd om de op 7 april ontslagen René Vandereycken op te volgen. De bond zag haar kans schoon aangezien het contract van de 54-jarige coach op het einde van dit seizoen bij Marseille afloopt. Gerets zou echter wel eens te duur kunnen uitgevallen zijn, want de voormalige international zou meer dan twee miljoen euro per jaar verdienen in de Zuid-Franse havenstad.

 

Het is momenteel raden naar de tweede keuze van de KBVB. Tal van namen circuleren in de wandelgangen van het glazen huis. Bij de Belgen vallen de namen van Hugo Broos, Marc Wilmots, Jean-François De Sart, Frank Vercauteren, Michel Preud’homme. Bij de buitenlanders worden voornamelijk Dick Advocaat (foto links), Louis Van Gaal, Aad De Mos en Laszlo Bölöni genoemd.

 

Bij de voetbalbond hopen ze tegen eind mei, wanneer de Belgen naar de Kirin Cup in Japan trekken, de nieuwe selectieheer te kunnen voorstellen. Voorlopig is Vercauteren, de ex-assistent van Vandereycken, verantwoordelijk voor de Rode Duivels. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties