Kompany: ''Hadden verlengingen verdiend''

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Een 2-1 overwinning in de terugwedstrijd tegen Hamburg was voor het Manchester City van Vincent Kompany niet genoeg om de uitschakeling in de Uefacup te vermijden. Onze landgenoot vond nochtans dat The Citizens verlengingen hadden verdiend.

Vincent Kompany kon zijn teen-en hamstringblessures net op tijd achter zich laten om aan de aftrap te komen tegen zijn ex-club. Kompany kon ook terugblikken op een goede wedstrijd. ''Het gaat niet alleen om goed spelen, er stond ook een hecht blok op het veld. Toen we 0-1 achterkwamen dacht Hamburg misschien dat het voorbij was. Maar wij bleven aanvallen. We speelden met een grote gretigheid. We wilden allemaal onze tegenstander verslaan en zo moet het elke wedstrijd zijn'' zegt de Belg op de officiële website van Manchester City.

Het was een sfeervolle avond in een uitverkocht City of Manchester Stadium. ''De supporters waren geweldig. Als we altijd met dezelfde ingesteldheid spelen zullen we altijd zulke steun krijgen. We moeten proberen van Eastlands een fort te maken.''

Desalniettemin mag City de Uefacup dit jaar vergeten. Kompany vond dat City beter verdiende. ''We hadden genoeg kansen om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. We hadden ook een beetje pech, maar dat is voetbal. Over de twee wedstrijden bekeken verdienden we wellicht om verlengingen uit de brand te slepen. Verliezen is niet leuk, maar we zijn wel al strijdend en met trots eruit gegaan. Dat is het belangrijkste. We komen van ver en we hebben een lange weg afgelegd, spijtig dat we het weggaven in Hamburg. Na die eerste wedstrijd dacht iedereen dat ze veel sterker waren dan wij, maar we hebben getoond dat we een heel goede ploeg hebben."