Interview Dufer: "In juli begin ik weer te trainen bij Standard"

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Dufer: "In juli begin ik weer te trainen bij Standard"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Grégory Dufer maakte afgelopen weekend het verschil voor zijn club FC Tubeke. Hij deed dat tegen zijn ex-club SC Charleroi. Door Tubeke wordt hij geleend van regerend landskampioen Standard Luik.

Grégory Dufer was afgelopen zaterdag de man van de wedstrijd voor Tubeke. Iedere keer als hij gevaarlijk was tegen Charleroi, was het bijna goed voor een doelpunt. Op uitzondering van het eerste halfuur toen Charleroi nog baas was, toonde Dufer zijn beste vorm sinds weken.

VK: Grégory, je gelijkmaker van zaterdag tegen Charleroi leek je te bevrijden?

Dufer: "Het heeft me inderdaad goed gedaan. Maar de voorbije weken heb ik nog andere goede momenten gekend. Tegen Roeselare denk ik dat ik op technisch vlak nog beter was dan zaterdag. Maar Tubeke knutselt maar weinig kansen ineen en dan is het niet gemakkelijk om het hoofd boven water te houden."

VK: Je bent wel akkoord dat je uit een moeilijke periode komt?

Dufer: "Zeer zeker. Ik ben de eerste om dat te erkennen. Maar je moet weten dat het niet gemakkelijk is om individueel te schitteren in zo'n groep. Als de hele groep een moeilijke periode kent, zak je mee door het ijs. Dat is hetgene wat gebeurd is."

VK: Zijn er nog enkele andere verklaringen voor je mindere prestaties?

Dufer: "Er is het feit dat ik de jongste tijd maar weinig goede ballen over de grond kreeg aangespeeld. Maar ik heb dat wel nodig. Tegen Charleroi was dat eindelijk weer het geval."

VK: En het feit dat je tegen je ex-club Charleroi speelde. Heeft dat je extra gemotiveerd?

Dufer: "Niet echt. Dat maakte voor mij niet echt een verschil uit. Ik begin elke wedstrijd met dezelfde ingesteldheid.

VK: Het geroep van de Charleroi-supporters, wat denk je daar van?

Dufer: "Ik heb er niet veel aandacht voor gehad. Ik speel mijn wedstrijd zonder mij bezig te houden met wat er buiten de lijnen gebeurd. En zolang het maar bij dat geroep blijft..."

VK: Een assist geven aan Jérémy Perbet moet je ook veel plezier gedaan hebben?

Dufer: "Zeer zeker. Het is lang geleden dat we samen nog eens gespeeld hebben en ook gescoord hebben. Ik ben vooral tevreden voor hem omdat hij de weg naar de netten heeft teruggevonden. Bovendien kom ik ook buiten het voetbal goed met hem overeen zoals dat ook het geval is met Vittorio Villano en Gérald Forschelet. Maar over het algemeen komen de spelers goed met elkaar overeen bij Tubeke."

VK: Heb je geen spijt voor je keuze voor Tubeke?

Dufer: "Nee, ik heb geen enkele spijt. Ik heb me deze keuze nooit beklaagd. Ik had wel gedacht dat onze taak toch iets makkelijker zou geweest zijn en dat bleek niet
het geval."

VK: Hoe ziet je toekomst er straks uit?

Dufer: "Ik heb alleszins geen reden om me ongerust te maken. Ik heb nog een jaar contract bij Standard. Aangezien ik nog geen contact heb gehad met het bestuur van de Rouches denk ik wel dat ze tevreden zijn met mijn prestaties hier. Zoals de zaken er nu voor staan, zal ik volgend seizoen ook de trainingen weer hervatten bij Standard. Ze hebben momenteel ook andere zaken aan hun hoofd met de titelstrijd. We zullen nog wel zien of ze in de toekomst nog met mij willen werken. Als dat het geval is, zullen ze wel volgend seizoen mijn contract verlengen."

Naar een interview van Walfoot-collega Thibaut Huge







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties