Kompany neemt Fellaini te grazen

Tom Drossaert
| 4 reacties

Vincent Kompany en Manchester City hebben de clash met het Everton van Marouane Fellaini gewonnen. De Citizens wonnen met 1-2 in Goodison Park. Ook Manchester United, Liverpool en Chelsea wonnen elk hun wedstrijd.

Manchester City, met Kompany (foto) 90 minuten tussen de lijnen, kwam via een schuiver van Robinho 0-1 voor. In de tweede helft kroop de Braziliaan in de rol van aangever en bood hij Ireland de 0-2 aan. Bij de thuisploeg werd Fellaini samen met twee anderen op het uur naar de kant gehaald. De Toffees moesten even later zelfs met zijn tienen verder toen verdediger Jagielka een blessure opliep en de drie wissels al waren opgebruikt. Gosling kon in de toegevoegde tijd nog milderen, maar daar bleef het bij.

Leider Manchester United beleefde een moeilijke avond op Old Trafford tegen Tottenham. De bezoekers kwamen nog voor het halfuur via Bent en Modric 0-2 voor, en de thuisploeg kon geen antwoord bieden voor de eerste 45 minuten voorbij waren. De Red Devils kwamen als herboren de kleedkamers uit en voerden de druk op Tottenham gevoelig op, wat resulteerde in een strafschop voor de thuisploeg, die feilloos werd omgezet door Ronaldo. Manchester ging door op zijn elan en speelde de bezoekers volledig van het veld. Ronaldo en Rooney waren met elk twee doelpunten de dirigenten van het gebeuren, Berbatov zette met een treffer tegen zijn ex-ploeg de kers op de taart voor United.

Ook Liverpool en Chelsea pakken volle buit

Achtervolger Liverpool blijft zich in het zog van de leider nestelen. Op het veld van Hull City beleefde het al bij al een rustige namiddag en mocht Dirk Kuyt zich met 2 doelpunten matchwinnaar noemen.

Derde hond Chelsea had niet veel overschot en won met het kleinste verschil op het veld van West Ham. Solomon Kalou legde na 10 minuten in de tweede helft de eindstand vast. Zo blijft het spannend in de Premier League, al is Manchester United na vanavond toch weer een stapje dichter bij de landstitel.

Auteurs: Tom Drossaert en Geoffrey Verbruggen