Analyse Barça demonstreert superioriteit

Tonnelier Caroline
| 5 reacties
Barça demonstreert superioriteit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een klinkende 2-6 overwinning op het veld van aartsrivaal Real Madrid nam FC Barcelona alle twijfel weg over wie dit seizoen de Spaanse landstitel verdient. De Catalanen hebben met vier wedstrijden te gaan nu zeven punten voorsprong op Real.

Ondanks de openingstreffer van Higuaín draaide el clásico uit op een vernedering voor Real MadridFC Barcelona toonde zich superieur op alle vlakken met als uitblinkers Xavi (vier assists), Henry en Messi (beiden twee treffers). De zes doelpunten in Bernabeu waren meteen ook een record voor Barça, dat dit seizoen nu al 100 keer raak trof in La Liga. De meer dan verdiende titel ligt dan ook voor het grijpen voor de blaugranas

 

Ook met het oog op de derde stek stond een belangrijke wedstrijd op het programma. In een evenwichtige wedstrijd kon Sevilla op het veld van Villarreal eindelijk nog eens een zege pakken. Het was Kanouté die met een assist en een goal de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers besliste. Sevilla doet zo een gouden zaak in de strijd om de Champions League, maar ook Villarreal behoudt uitzicht op een nieuwe deelname aan het kampioenenbal. 

 

Met Valencia en Espanyol Barcelona stonden twee ploegen in vorm tegenover elkaar. In het laatste halfuur beslisten de trefzekere Catalanen het duel in hun voordeel. Román, Pareja en Nené zorgden voor de overdreven 3-0 cijfers. Espanyol schuift zo verder weg van de degradatieplaatsen, Valencia blijft ondanks de nederlaag vierde.

 

In de slotwedstrijd van de 34e speeldag kon Atlético Madrid profiteren van de nederlagen van zijn concurrenten. Op het veld van Real Betis bezorgde Forlán met twee treffers zijn team de drie punten. De thuisploeg verzuimde de kansen af te maken en blijft zo in degradatiegevaar. Atlético komt op één punt van de vierde plaats.

 

Deportivo blijft ook nog steeds dromen van een nieuw Europees avontuur. In El Riazor pakten de Galiciërs drie belangrijke punten dankzij een vroeg doelpunt van Lassad. De score had ongetwijfeld hoger kunnen oplopen, maar noch Valladolid noch Depor zelf toonden zich efficiënt. Valladolid zakt terug naar de twaalfde stek, Deportivo is zevende. 

 

Málaga verloor dan weer drie belangrijke punten in de Europese strijd. Op het veld van Numancia, dat bijna een helft met een man minder speelde, gingen de Andalusiërs met 2-0 onderuit. De ploeg van Tapia slaagde er niet in een vroege treffer van Moreno ongedaan te maken. Numancia blijft ondanks zijn penibele situatie dromen van het behoud. 

 

Mallorca is met een sterke eindsprint op weg naar een plaats in de linkerkolom in de eindstand.   In het debuut van de nieuwe Getafe-coach Michel pakte de ploeg van Manzano een 2-1 zege met dank aan twee bezoekende blunders. Mallorca is nu ook mathematisch gered, Getafe moet dringend punten pakken voor een verlengd verblijf in eerste. De Madrilenen staan nog net zeventiende, maar voelen de hete adem van Sporting en Recreativo. 

 

Racing en Almería konden mits winst de degradatiezorgen van zich afzetten. Het waren de Andalusiërs die in Santander met de drie punten gingen lopen. Na minder dan een kwartier stond de 0-2 eindstand al op het bord. Ortiz zorgde voor beide doelpunten, die Almería naar de tiende stek leiden.   

 

Athletic Bilbao, al bijna zeker van de redding, moest op bezoek bij degradatiekandidaat Sporting Gijón.  De thuisploeg domineerde, kreeg de beste kansen en leek met een 1-0 voorsprong op weg naar een zege die haar zou wegbrengen van een degradatieplaats.  In de slotminuut besliste Iraola daar echter anders over. Een zuur gelijkspel voor Sporting en pas het allereerste van dit seizoen na elf zeges en 22 nederlagen.  

 

Het duel tussen Osasuna en Recreativo was een echte zespuntenwedstrijd.  In een spannende en spectaculaire wedstrijd zorgde de uitsluiting van Osasuna-verdediger Sergio bij een 1-0 voorsprong voor zijn team voor de ommekeer.  Recreativo pakte nog de drie punten, met het winnende doelpunt van Morris diep in blessuretijd.  De ploeg uit Huelva pakt zo drie levensbelangrijke punten die haar op één punt van de zeventiende plek brengen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties