François: "Zes minuten extra: nooit gebeurd"

De Nijs Michael
| 57 reacties
François: "Zes minuten extra: nooit gebeurd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard mag opnieuw hopen op een tweede landstitel op rij. Na het duur puntenverlies van Anderlecht staan beide titelrivalen opnieuw samen aan de leiding. Toch is men bij Standard ontgoocheld, want Anderlecht scoorde pas diep in de blessuretijd de 1-1.

"Zes minuten toegevoegde tijd! Zes minuten! Dat is wellicht nog nooit voorgevallen sinds het ontstaan van het Belgisch voetbal", liet algemeen Standarddirecteur Pierre François optekenen in HLN. "Ik overdrijf wellicht wat, maar sinds ik in 2003 algemeen directeur werd, heb ik nooit geweten dat Standard zoveel toegevoegde tijd kreeg toegewezen. En toevallig was de scheidsrechter ook weer Paul Allaerts, dezelfde man die bij een 1-2-voorsprong voor ons op Anderlecht een penaltyfout op De Camargo niet floot. Het begint wat veel te worden."

"De titelstrijd is weer open", stelde François tot zijn tevredenheid vast. "Iedereen dacht dat het over zou zijn en dat Anderlecht over Tubeke zou heenwalsen, maar dat is nu eenmaal het mooie aan voetbal. Fantastisch voor Standard dat we nog altijd zij aan zij staan met Anderlecht. Al durf ik zeggen dat ikzelf nooit de hoop op de titel heb opgegeven. Ik geloof er altijd nog in, tot de laatste seconde van een wedstrijd. Echt waar: fantastisch. Toch ook voor jullie journalisten, niet?" (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties