Analyse Milan te laat wakker, crisis bij Juve

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties
Milan te laat wakker, crisis bij Juve
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inter kon weer aanknopen met de overwinning en de titel is nu wel heel dichtbij. Bij Milan zullen ze stilaan ook wel beseffen dat hun eindspurt te laat zal komen. Bij Juventus heerst intussen een grote crisis.

De Nerazzurri werd weinig in de weg gelegd door de 'vrienden' van Lazio. De Biancocelesti, die in 2002 geheel onverwachts wonnen van Inter, waardoor de titel nog naar Juventus ging, waren dit keer minder geïnspireerd. Toch had de leider opnieuw een bevlieging van Ibrahimovic (foto) nodig om het verschil te maken. Minder leuk was de reactie van de Zweed richting supporters. Met de vinger voor de mond legde hij hen het zwijgen op, nadat ze hem enkele keren op een fluitconcert hadden getrakteerd bij een mislukte balcontrole. Wellicht werd niet zozeer om die slordigheidjes gefloten, maar was het een reactie op een interview met Eurosport. Ibra gaf zonder omwegen toe dat hij het in Italië allemaal heeft gezien en een nieuwe uitdaging zocht. De spits wil vooral scoren in de Champions League en na een aantal ontgoochelingen op rij met Inter lijkt zijn geduld op. Mourinho en Moratti stelden de fans gerust door te verklaren dat het allemaal zo'n vaart niet zou lopen en dat Ibrahimovic volgend seizoen gewoon weer bij Inter speelt, maar ondertussen doken ook al geruchten op uit Madrid, waar de hele ploeg van Real al zou weten dat Zlatan volgend seizoen bij hen speelt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Milan blijft winnen. Ook Catania was niet opgewassen tegen Inzaghi en Kakà, die opnieuw de doelpunten verdeelden. Ancelotti liet niet na erop te wijzen dat Milan momenteel de beste ploeg in de Serie A is. Daar heeft hij uiteraard gelijk in, maar dan moet hij zelf als eerste beseffen dat het bijzonder jammer is dat zijn ploeg in de periode voor de rist overwinningen zo'n belabberd spel liet zien. Het lijkt er in elk geval wel op dat Milan zich verzekerd heeft van de tweede plaats, waardoor de voorrondes van de Champions League ontlopen worden. Een goede zaak voor de 'oude' ploeg, die, als we Galliani mogen geloven, niet veel wijzigingen zal ondergaan tijdens de transferperiode. En of dat het recept is voor succes?

Juventus overwon in het seizoensbegin al met glans een minicrisis, maar dit keer is de schade veel groter. Op 24 maart, in Rome, won Juventus voor het laatst. Zelfs tegen Reggina en Lecce, laatste en voorlaatste uit de stand, kon niet gewonnen worden. De tifosi revolteren tegen de gang van zaken en eisen niet enkel de kop van Ranieri, die nooit echt geliefd was, maar ook van het hele bestuur. Ook enkele spelers, vooral Zebina en Camoranesi, werden zwaar op de korrel genomen. In de rust vloog Camoranesi, toen hij hoorde dat hij zou gewisseld worden, bijna naar de keel van Ranieri, waardoor Del Piero, zelf ook gewisseld, en Buffon moesten bemiddelen. De doelman rende trouwens het veld op tijdens de rust en bleef daar alleen wachten op de tweede helft. Voor het eerst toonde ook Ranieri, na afloop van de wedstrijd, tekenen van berusting. Voor de tifosi is het duidelijk: Antonio Conte (foto), ex-boegbeeld en momenteel Bari met wervelend voetbal naar de Serie A aan het loodsen, moet de nieuwe coach worden. De aanstelling van Conte zou dan misschien goed kunnen uitvallen, maar eigenlijk is het een aanfluiting voor de job van coach van Juventus: een man zonder trainerservaring op het hoogste niveau zou zo'n begeerde job niet zomaar in de schoot mogen geworpen krijgen. Daarnaast stuit ook de nakende transfer van Cannavaro, nog altijd als verrader gezien door de Juventini, op fel protest. Het wordt ongetwijfeld een interessante zomer in Turijn.

Genoa won de stadsderby en is zo nog niet uitgeteld voor de vierde plaats. Fiorentina staat slechts 1 punt voor de Grifoni. En als Juventus blijft klungelen, kan Genoa misschien nog profiteren. In elk geval heeft Milito, gisteren goed voor alle drie de doelpunten, net op tijd zijn torinstinct teruggevonden.

Onderin blijven de staartploegen punten sprokkelen. Met nog 4 speeldagen te gaan lijken er nog 4 kandidaten te zijn voor 3 dalers. Chievo is nog niet helemaal veilig, maar heeft toch al een marge van 6 punten. Het kwartet achterin - Reggina, Lecce, Bologna en Torino - staat echter op een zakdoek: met een verschil van 3 punten tussen plaats 17 en plaats 20 kan elk team week na week van de hemel in de hel belanden en omgekeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties