Ref Boelen: "Ik leer nog elke dag bij"

De Nijs Michael
| 2 reacties
Ref Boelen: "Ik leer nog elke dag bij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nana Asare kreeg afgelopen weekend een gele kaart na een bijzonder gemene overtreding op de hiel van Camus. Zowel de Mechelse speler als scheidsrechter Gunther Boelen beseffen intussen dat een rode kaart misschien meer op zijn plaats was geweest.

"Ik mag blij zijn dat ik er met geel vanaf kwam", beseft Asare in HBvL. "Wat me bezielde? Een vorm van frustratie. Er werd eerst een fout op mij gemaakt, maar de ref liet het spel doorgaan. Toen ik in de achtervolging ging op Camus, moest ik wel een fout maken, want er stonden weinig verdedigers van KV achterin. Ik was bang voor rood, misschien was dat wel terecht geweest."

"Ik geef toe dat het er gemeen uitzag en dat sommige mensen zullen zeggen dat zoiets niet thuishoort op een voetbalterrein", reageert scheidsrechter Gunther Boelen. "Na het zien van de beelden weet ik dat een rode kaart gekund had, maar ik gaf geel omdat ik geen enkele aanwijzing had dat de speler geblesseerd was geraakt."
 
"Ook mijn assistenten en de vierde ref, die ik gevraagd had om meteen te reageren bij zo een situatie, lieten niets van zich horen", verdedigt de Limburger zich. "Daarom het geel kartonnetje dus. Het zag er achteraf verschrikkelijker uit dan op het moment zelf, vind ik ook. Maar dit is pas mijn derde match in eerste, ik leer nog elke keer bij." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties