Rellen rond Constant Vanden Stockstadion

Rita De Meyer
Rellen rond Constant Vanden Stockstadion

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Anderlecht volgden een dertigduizendtal supporters van paars-wit de ontknoping van het voetbalseizoen op groot scherm. De Brusselaars gingen in Luik ten onder, wat voor heel wat frustraties zorgde.

Vlak na affluiten werd de sfeer in en rond het stadion van Anderlecht grimmig. Toen het tot een schermutseling kwam ter hoogte van het Lindeplein liep de situatie uit de hand. De politie probeerde de rust te herstellen, maar slaagde daar aanvankelijk niet in.

De ordediensten werden bekogeld met hekken, stenen, kasseien, flessen en andere projectielen. De politie beantwoorde de rellen met het waterkanon en verschillende charges. Ook agenten te paard en honden werden ingezet.

Tien agenten raakten gewond bij de rellen, vier onder hen werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Twee voertuigen van de politie raakten zwaar beschadigd, verschillende geparkeerde auto's ondergingen hetzelfde lot.

Ondanks de massale machtsontplooiing van de politie bleef het nog uren onrustig in de buurt van het stadion. Pas toen de politie de harde kern van paars-wit kon scheiden raakte de situatie onder controle. Toch speelden politie en supporters tot diep in de nacht een kat en muisspel. Uiteindelijk werden dertien hooligans opgepakt. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties