Utrecht trekt twee spitsen aan op één dag

Jimmy Wouters
| 7 reacties
Utrecht trekt twee spitsen aan op één dag

FC Utrecht heeft grootse plannen, want na het aantrekken van Asare (KV Mechelen) versterkten de Domstedelingen zich met de spitsen Ricky Van Wolfswinkel (Vitesse) en Jacob Mulenga (Châteauroux).

Ricky Van Wolfswinkel maakte vorig jaar op negentienjarige leeftijd voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van de club uit Arnhem in het thuisduel met Sparta. In het afgelopen seizoen werd hij clubtopscorer bij Vitesse met acht doelpunten in 32 competitieduels.

“Ricky is een speler uit de buurt en een toptalent. Hij is bovendien niet alleen een goede voetballer maar ook een goed en warm mens. Hij past uitstekend bij deze club”, aldus voorzitter Jan Willem Van Dop.

“Ik was er voor mezelf snel uit: ik wilde naar FC Utrecht. Een club met een enorme potentie, die in alles laat blijken een stap vooruit te willen maken", aldus Van Wolfswinkel. "Die stappen gaan we ook maken en ik wil daar graag mijn steentje aan bij gaan dragen. Mijn eerste streven is een basisplaats veroveren en dan snel met FC Utrecht verder doorgroeien."

Jacob Mulenga
is een 25-jarige Zambiaanse aanvaller die sinds 2004 uitkomt voor het Franse Châteauroux. In 2007 speelde hij een seizoen voor RC Strasbourg om vervolgens terug te keren naar Châteauroux. Hij ondertekende in Utrecht een contract voor drie seizoenen.

“Vanaf de tribune heb ik de play-offwedstrijd tegen FC Groningen gezien. Het spelniveau was hoog en de sfeer in het stadion was fantastisch”, aldus de Zambiaanse international. “Toen ik ook de ambities van de club hoorde, wist ik zeker dat ik volgend seizoen voor FC Utrecht wilde gaan spelen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties