Estrela Amadora houdt nog zes spelers over

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Estrela Amadora houdt nog zes spelers over

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Estrela Amadora, een Portugese eersteklasser met grote financiële problemen, heeft nog amper spelers over. De club zal alleszins serieus haar best moeten doen om een selectie bijeen te krijgen voor volgend seizoen.

Estrela Amadora heeft al maandenlang financiële problemen en de spelers van de middenmoter uit de Liga Sagres waren al een tijdje niet meer betaald. Zowat alle spelers hebben op basis van die loonachterstand besloten om hun contract te laten ontbinden waardoor er nu nog zes spelers onder contract staan.

De verwachting is overigens dat ook die laatste zes spelers zullen beslissen om de club te verlaten. De nummer elf van de competitie heeft zijn spelers sinds de seizoensstart niet meer betaald. Toch konden de spelers nog rekenen op een salaris dat werd uitbetaald door het fonds 'salarisgarantie' van de spelersvakbond in Portugal. Uiteraard gaat het maar om een deel van hun loon dat ze normaal zouden moeten ontvangen.

Estrela Amadora heeft momenteel een bedrag openstaan van vijf miljoen euro aan achterstallige betalingen. De kans is daardoor klein dat de club volgend seizoen nog in actie zal mogen komen in de Portugese hoogste klasse. Nieuwe reglementen van de Portugese voetbalbond bepalen namelijk dat teams met dergelijke schuldenlast niet meer in de Liga Sagres mogen uitkomen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties