FIFA blijft werken aan de '6+5-regeling'

Mathias Dumarey
| 6 reacties
FIFA blijft werken aan de '6+5-regeling'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wereldvoetbalbond FIFA blijft momenteel werk maken van de zogenoemde '6+5-regeling'. Momenteel onderzoekt de FIFA de haalbaarheid van de regel nadat het eerder al een opening vond in de Europese wetgeving omtrent de vrije handel van goederen en dienst

De '6+5-regel' zou voor een nieuwe revolutie voor het Europese voetbal kunnen zorgen. De regel houdt in dat clubs ten minste zes spelers uit hun eigen land moeten of die in hun eigen land opgeleid zijn, moeten opstellen. Aanvankelijk leek die regel niet te passen in de Europese regelgeving die stelt dat er een vrij verkeer van goederen en diensten moet zijn tussen de verschillende lidstaten van de Europese Unie (EU).

Onderzoek heeft uitgewezen dat dit per definitie niet meer zo is. Het aantal spelers dat niet mag uitkomen voor de nationale ploeg van een land waar hun club zich bevindt, kan inderdaad worden gelimiteerd, zo stelt de wereldvoetbalbond. Met andere woorden: er kan paal en perk gesteld worden aan het aantal 'buitenlanders' per clubteam.

"De EU zegt nu niet meer op voorhand dat ons plan illegaal is. Ze stelt dat we ons nu moeten afvragen of wat we doen legaal of illegaal is. Dat is alvast een hele stap voorwaarts", zegt FIFA-baas Sepp Blatter (foto rechts) na een FIFA-congres in Zuid-Afrika. Tegen de start van het WK volgend jaar wil de Zwitser al meer duidelijkheid hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties