Bondsparket onderzoekt belangen Lierse en Turnhout

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Bondsparket onderzoekt belangen Lierse en Turnhout
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De grond wordt warm onder de voeten van Lierse en Turnhout. Het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond heeft hun dossier doorverwezen naar het bondsparket. Dat moet uitzoeken of beide ploegen volgend jaar samen in tweede kunnen aantreden.

Lierse en Turnhout kregen tot eind vorige week de kans om aan te tonen dat de clubs op geen enkel vlak met elkaar verbonden zijn. “Hun antwoorden schenken ons niet genoeg voldoening”, zegt CEO Jean-Marie Philips in GvA.


Geldstromen

 

“Lierse heeft laten weten dat de mensen die in de twee bestuursraden zetelden, ontslag hebben genomen bij Turnhout. Daaruit kunnen wij echter niet opmaken of er op andere vlakken geen sprake is van vermenging. Zo stellen wij ons nog vragen bij de geldstromen.”

 

Het dossier wordt doorverwezen naar het bondsparket. Die zal de zaak verder onderzoeken en het dossier terug doorspelen aan het Uitvoerend Comité, dat een definitieve beslissing moet nemen.


Té belangrijk

 

“Er zullen verhoren volgen bij de mensen van Lierse en Turnhout”, verzekert bondsprocureur René Verstringhe. “Dit zal tijd in beslag nemen, maar we gaan dit dossier in geen geval laten liggen. Daarvoor is deze kwestie te belangrijk voor de competitie.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties