Stoichkov wordt trainer in Zuid-Afrika

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Stoichkov wordt trainer in Zuid-Afrika
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hristo Stoichkov is voortaan trainer bij de Zuid-Afrikaanse topklasser Mamelodi Sundowns, een club uit Pretoria. Hij volgt er de Fransman Henri Michel op die twee maanden geleden opstapte.

Hristo Stoichkov (43) tekende een contract voor twee seizoenen bij de club uit de Zuid-Afrikaanse hoofdstad. Eerder was hij al bondscoach van zijn vaderland Bulgarije tussen 2004 en 2007. Nadat hij in 2007 was opgestapt bij zijn land was hij ook nog een half jaar actief voor de toenmalige Spaanse eersteklasser Celta de Vigo.

Vorige week werd Stoichkov nog beschuldigd van het beïnvloeden van resultaten in de Roemeense competitie. De voormalige voetballer van onder meer FC Parma en FC Barcelona zou Anton Genov, uitgenodigd door de Roemeense voetbalbond om de wedstrijd tussen Unirea Urziceni en Steaua Boekarest te leiden, opgedragen om in het voordeel van de eerstgenoemde club te fluiten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel waardoor Unirea Urziceni zich voor het eerst in de geschiedenis van de club tot Roemeens landskampioen kon kronen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties